Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 27 juni 2012

Hoop extra werk...

Mevrouw Katblad, voordat u weer naar binnen gaat zou ik u graag even willen spreken, kan dat?
Het is namelijk zo dat ik ergens mee zit en ik heb een sterke behoefte om dat met iemand te delen.
Heeft u even tijd voor mij?
Wel, wat mij dwars zit is dat er iets te staat gebeuren bij mij thuis, en ik weet niet wat. Mijn mens is wat nerveus lijkt het wel, en ik heb het gevoel dat het met mij te maken heeft.
Nu ben ik dus bang dat hij me wellicht naar een pension gaat brengen, want dat heeft hij wel eens meer gedaan als hij op vakantie ging. Vroeger ja.
U denkt dat dat niet het geval is? U weet dat zelfs zeker?
Wacht even, dat vraagt om een toelichting. Nee, ik kom even naar u toe, dan kunnen we elkaar recht in de ogen kijken en bovendien versta ik u dan beter.


Ik ga dus niet naar een pension?
Maar er gaat wel wat veranderen bij me thuis? Er komt toch geen dame bij ons inwonen, wel? Ja? Oh, een lapjesdame dus. Een kleintje? En die moet ik gaan opvoeden?
Wel mevrouw Katblad, ik geloof niet dat ik daar nu zo'n zin in heb. We hebben het toch goed samen, mijn mens en ik? Waarom moet er dan zo'n ukkie bijkomen? Nee, ik zie het al helemaal voor me. Die gaat natuurlijk met haar snufferd in mijn etensbak zitten wroeten, moet uiteraard altijd maar op schoot bij mijn mens, gaat aandacht trekken, d'r klauwen overal inzetten en in mijn staart hangen. Nee, ik denk niet dat dit een goed plan is, zo'n kleine erbij. Het betekent voor mij een hoop extra werk en het zal me bovendien afleiden van mijn belangrijke taak als partijleider van Hof is Vol. U vindt dat ik niet moet zeuren? Dat er genoeg plek is voor twee haarfabrieken in mijn huis? Dat ik niet jaloers mag zijn?
Wel mevrouw Katblad, dat zullen we dus nog wel zien want dat maak ik allemaal toevallig zelf wel uit.
Had ik nog een heel dringende vraag aan u.
Heeft u nog wat snoepjes over misschien? Stuk of twee drie ja, maar meer mag natuurlijk ook. Ja, ik wacht wel even.

6 opmerkingen:

Wad Woord & Wol zei

Als Myo nu maar niet een splintergroepering gaat oprichten. Iets van "Huis is Vol" ofzo...

Frans zei

Oh jeetje, daar gaan de gordijnen.
En de omzet van Ikea.

Frans zei

@WWW: mooi.
Je bedoelt ''Oud Volk eerst !''

Wad Woord & Wol zei

@Frans zo kun je het ook noemen :-)

Moon zei

......Myo kan Lapje natuurlijk helemaal in zijn eigen stijl/straatje opvoeden......dat schept perspectieven, voor Myo.....Laat de Katbladbuurt maar oppassen en af en toe een Reporter naar het Hof sturen om Lapje "in goede banen te leiden"....dat wordt vast nog heel spannend allemaal! ;-)

Jacq. zei

Ach Myo, het zal wel wennen voor je zijn maar ook vast (hopelijk) leuk. Dus zet 'em op!