Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 juni 2012

De verdwenen voorpoot van Os

Gelukkig wast Oscar af en toe zijn poten; anders zou je denken dat hij dag en nacht in de kolenmijnen moet werken.
Wel, u ziet het: hij legt zijn hele (rechter) voorpoot plat op het water (nadat hij die poot tot zijn oksel in het water heeft gehangen), roert en spettert er nog wat mee op het wateroppervlak om er zeker van te zijn dat er geen muggenlijkjes of blaadjes aan zijn blijven kleven, en begint dan druk te poetsen. Nat poetsen is dat dus, want dat werkt blijkbaar beter dan "droogpoetsen" als je je zo vies weet te maken.


Vanaf de andere kant gezien lijkt het alsof hij iets heel anders aan het doen is, maar op de vorige foto zag u al dat het hier het poetsen van de rechter- voorpoot betreft waarbij deze merkwaardige houding blijkbaar nodig is, of tenminste het beste werkt voor Oscar.
Waar nu de linker-voorpoot is gebleven, daar zijn we nog niet achter. Daarom kijken we nog even verder.
Wel, die linkerpoot lijkt zowaar verdwenen.
De fotograaf zal nog een paar pasjes opzij moeten doen om het geheim van de situering van Os' beide poten te kunnen ontrafelen, maar dat wordt een beetje moeilijk omdat daar fietsen geparkeerd staan, en wij weten uit ervaring dat als je met fietsen gaat slepen, de haarfabriek zijn bezigheden zal staken en er vandoor gaat. En dan weten we nog niks.
We proberen een close-up als laatste poging om eventueel nog te kunnen ontdekken waar Os zijn andere poot (links, voor de kijkers rechts dus) heeft gelaten.


Ach, wat een pech nu. Want Os is gestopt met de poetspartij en is begonnen met zijn tongetje wat water over te brengen naar zijn spijsverteringskanaal, want ook daar moet af en toe wat aan reiniging gebeuren.

Wel beste lezers, wij hebben dus het raadsel van de (wat was het, linker?) verdwenen voorpoot niet voor u kunnen oplossen, maar wel zagen wij later aan de natte plekken op straat dat ook die poot ergens in het proces nat moet zijn geworden. Of die doop nu voor of tijdens de grondige wasbeurt van de rechterpoot heeft plaatsgevonden? Daarop moeten wij u het antwoord helaas dus schuldig blijven.
Voor wie het niet helemaal duidelijk is: beide achterpoten bleven op de grond en zijn derhalve nog steeds vies.

7 opmerkingen:

Frans zei

Het zullen wel geen Jezus neigingen zijn. Dan kenniet, over zo'n klein oppervlak de catwalk uitvoeren.

Mevrouw Katblad zei

Wij benaderen e.e.a. liever wat meer wetenschappelijk, Frans. Heb je in die zin nog wat bij te dragen, zeg maar?

Frans zei

Er is wetenschappelijk weinig of niets bekend over religieuze ervaringen bij haarfabrieken.
Het enige wat wij van zulks weten is omtrent baviaanachtigen, die groepsgewijs verstillen bij een zonsondergang. Meer meditatief zeg maar.
Toch ook wel een religieus moment eigenlijk. Die film van die ruimtereis, waar de computer de macht over neemt (Daisy you make me crazy). Hoe heettie ook alweer ?

Mevrouw Katblad zei

Maar waarom heeft de Os ook zijn achterpoten niet gewassen? De zon ging niet onder op dat moment, en er stond ook geen film op. Hij heeft later nog wel samen met mevrouw K. een detective gekeken, maar dat ging uitsluitend over dronken mensen uit Skandinavië. En dat dus geheel terzijde.

Anoniem zei

Os is er gewoon nog niet achter dat dit ook voor z'n achterpoten werkt. Maar wie weet, misschien zit Os binnenkort wel helemaal in de kuip.

Anneloes zei

Die film is 2001: A Space Odyssey. De computer heette HAL.

Frans zei

Het zou met die achterpoten wel gaan, als ie acrobaties achterom gaat staan, achterlijf omhoog, kop omlaag en achterpoten in de kuip. Ondersteboven poetsen eigenlijk. Maar dan kan hij er niet bij met kop en tong. Bij een plas water, laten we zeggen een soort gelijkvloerse kuip zeg maar, zou dat wel gaan.
De oplossing lijkt mij een loopbrugconstructie over de kuip heen bouwen.