Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 9 juni 2012

De foto's van Hans

Onze bioloog Hans was natuurlijk ook naar ons feest gekomen, maar aan de speurtocht deed hij niet mee. Toch heeft hij in de buurt van de redactie en de rommelmarkt nog wat foto's gemaakt, en wij laten u die graag zien.

Oscar, schuilende onder een tafel. Goh, wij (op de redactie) hebben helemaal niet in de gaten gehad dat het toch nog flink heeft geregend!
En we weten nu zeker dat Os het niet droog heeft gehouden, maar daar zal hij (hem kennende) wel niet mee gezeten hebben.

Mevrouw K. heeft Miss Gizz tijdens de markt en het feest niet gezien, maar dat kwam natuurlijk omdat ze die dag even geen oog had voor de haarfabrieken. Hans had dat dus wel, en Giz staat er mooi op! Helemaal op haar gemak lijkt ze zich echter niet te voelen...
Jawel, hier hebben wij een mooie close-up van juffrouw Sokkevoet! Een kunstwerkje, want de juffrouw slaagt er altijd erg goed in om camera's te ontwijken. Eindelijk kunnen we haar eens goed bekijken, en het valt ons natuurlijk gelijk op dat dit dametje vol pit zit! (Kijk maar naar die ogen...)
Ah, de Wams. Hij is nauwelijks uit beeld geweest want waar zijn mens is, is hij ook. En verder heeft hij blijkbaar veel vertrouwen in alle mensen die hem vriendelijk benaderen en hem met lieve woordjes toespreken.
Wamy heeft vorige week aardig wat harten veroverd! (De Kleine Boef!)
Mocht zijn verblijfsvergunning uitblijven, dat zullen zijn fans in grote getale opstaan en een protestbeweging in het leven roepen.
Blijkbaar was de Boez dus óók nog even buiten. Jawel, dit is het bewijs!
Hij zit wel vlak bij onze voordeur, maar tóch!
Knap gedaan, Hans!Ach, wat is dit een mooie foto van partijleider Myo! Wat een schaap-achtige blik. Alsof hij nooit een andere haarfabriek kwaad zou doen, heh?
Wel, wij weten dus wel beter maar dat doet er nu niet toe.
Prachtige foto! Bijna vredig...

De laatste alweer. Het is Harremans, dat zie je zo. Hij lijkt op jacht te zijn want heeft zijn kop vooruit en loopt met gestrekte staart. Wij zien hier geen prooi, maar het zou zomaar kunnen zijn dat hij op weg is om een illegaal de tuin uit te rammen. Ja, want zo is Harry wel.

Wat een leuke, mooie foto's Hans! Dank je wel; je mag vaker langskomen!

4 opmerkingen:

Bart zei

Leuke foto's Hans.

Groetjes, Bart

Annemieke zei

Mooie foto's - zeker die van Myo

Hans zei

Ik kan er niks aan doen, maar ik heb een enorm zwak voor Myo, vanwege zijn geschiedenis. Wat heeft hij na alle ellende een fantastisch Gouden Mandje gevonden!

Moon zei

Jeetje Hans, jij hebt de Boez in levende lijve mogen aanschouwen...........had ik ook zo graag gewild!!!! Wat een mooie foto; ook van de andere Pluizebollen!