Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 29 juni 2012

Welkom in de Katbladbuurt, Mickie!

Jawel, rond het middaguur arriveerde het kleine lapje na een lange wielhuisrit in de Katbladstraat. En omdat zij een nu ook een naam heeft gekregen zal zij verder door het leven gaan als Mickie!

Ze zat een beetje te bibberen, maar dat was niet van de kou maar meer door de zenuwtjes, heh Mick? Ja, want het was natuurlijk een drukke ochtend geweest met bezoek aan dierenarts en meer van die narigheid.
Maar nu was zij dan bijna thuis.Dit is dan de Hoftuin, klein Mickjelief! Kijk maar goed om je heen. Voorlopig zal je nog geen kennis maken met je buurhaarfabrieken, maar wel dus met Myo. Eerst maar eens kijken of hij thuis is en bereid is om je hartelijk te ontvangen.
Ja, dat kon nog spannend worden...
Ha Myo! Hier is je nieuwe zusje!
Pffffffffff. Myo had het nog niet zo in de gaten allemaal. Ja, fijn dat zijn mens eindelijk weer thuis was, maar nog fijner zou het zijn als die plotselinge visite weer snel zou opdonderen.
Kom je niet even binnen kijken, Myo? Misschien krijg je wel Happie Happie!Altijd een goede reden om binnen te komen natuurlijk, want een extra hapje is nooit weg.
Doch, zag hij het nu goed? Kwam daar wat uit die reismand gekropen? Dit gebeurde toch niet echt, wel?Jawel, het gebeurde wel degelijk. Mickie kwam voorzichtig naar buiten, helemaal klaar om haar nieuwe huis te gaan verkennen. Lekker zacht kleed onder de pootjes, dus dat viel alweer mee. Welke kant zullen we uitgaan? Nee, Mickie was helemaal niet bang!En toen Myo haar van dichtbij kwam bekijken begon ze hard te blazen en te grommen en maakte zich hééél groot. Flinke meid! Myo geloofde zijn ogen en oren niet. Wie had hem deze streek geleverd? Zo'n klein ding mee zijn huis in genomen?
Wel, diegene moest maar gelijk weer vertrekken met dat kleine lappendekentje. Zou hij trouwens geen Happie krijgen? Ja toch? Effe weer terug naar de keuken.
Jazeker, want een hap gaat altijd voor alles. Kan het een beetje sneller, Dennis? Sneller, sneller, sneller!
(Mrauw-mrauw-mrauw!)


Maar opeten moest nog sneller want daar kwam dat kleine ding alweer aan. En het voerbakkie delen, daar beginnen we dus niet aan. Als ze straks weer naar huis is moet ze daar maar gaan eten. Nee nee, wat van mij is is van mij, en daarmee uit.
Wel, u ziet het, Mickie staat haar mannetje best wel. En de grote Myo trok zich weinig van haar aan.
Erg verrassend dat de baas van Hof is Vol het kleine lapje haar gang liet gaan, helemaal niet agressief of afwerend naar haar deed maar eerder verbluft en nieuwsgierig. Dat viel eigenlijk reuze mee want we hadden best wat problemen gevreesd bij de eerste kennismaking.
Zo zie je maar weer.
Maar, als Myo door gaat krijgen dat Mickie niet meer weggaat, zou hij nog wel eens voor verrassingen kunnen gaan zorgen (al hopen wij natuurlijk van niet).
Uiteraard zullen wij u van de ontwikkelingen in huize Myo op de hoogte houden.
En ondertussen:
WELKOM IN HET KATBLAD, MICKIE!
Vanaf nu hoor je er helemaal bij!

14 opmerkingen:

Frans zei

Fantastisch die kleine dikke Mick.
Die rug en staart: zo zie je haarfabrieken altijd in tekenfilms en strips.
Zeg dat nou iets over het karakter later ?

Hans zei

Welkom Mickie. Ik kom snel eens kijken of ik een foto van je kan maken. (zte het bier maar vast koud mevr. Katblad :)!)

Wad Woord & Wol zei

Nu maar hopen dat het "dikke mik" wordt tussen Myo en Mickie. Gelukkig is de start goed.

ina zei

Welkom, Mickie! Als je zo doorgaat heb je Myo snel onder de duim, waar hij hoort.

Frans zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Merel zei

Wat een heerlijk mupke die micky, veel woonplezier in je nieuwe huisje!

de hoofdredacteur zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Jacq. zei

Welkom lieve, schattige, pittige, leuke en mooie Mickie!

katja zei

Hahaha, fantastisch hoe Mickie zich uit staat te sloven tegenover de meest imposante kater van de Katbladbuurt. En hoe Myo zich daar lekker niets van aantrekt. Hopelijk blijft dat zo (tenminste, dat Myo het niet nodig vindt om de baas te spelen tegenover Mickie).

Dennis zei

Myo probeert zo af en toe dichtbij te komen en dan snuffelen, maar 't is voorlopig nog vaak blazen en grommen van Mickie. Dat doet ze trouwens ook naar haar spiegelbeeld. Ben verbaasd hoe gelaten Myo reageert. Alleen gegromd toen zijn staart gepakt werd.

Naar mij toe is het kopjes geven en spinnen. Op de bank kroop ze in mijn armen om daar te gaan slapen.

Myo heeft wel de kattebak ingepikt van Mickie inmiddels. Mickie dan weer de stek op het bed.Heb weinig geslapen vannacht.

Hans zei

Ik heb het altijd wel geweten! Ruwe bolster zachte pit, beschermer van kittend.

Mieke zei

Waarom zijn die altijd leuke reakties van Meneer Frans ineens door de blogbeheerder verwijderd ?
Kan en mag dat zomaar ?

de hoofdredacteur (of zei

Jawel, verwijderen (of het niet plaatsen) van reacties door de blogbeheerder mag in sommige gevallen. En daar moeten we het deze keer helaas bij laten.

Femke zei

Ik volgde dit lapje via Wilma op het diabetiskattenforum en vind het heel leuk om hier wat over haar thuiskomst te lezen en zien. Wat een stoer katje! Grappig dat ze ook boos wordt op haar eigen spiegelbeeld