Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 14 juni 2012

Weer geen punten gescoord!

Het is erg jammer dat wij Lima vaak niet zo goed op de foto kunnen krijgen. En dat komt hoofdzakelijk omdat dit kleine ventje niet op de foto wil!  Tenminste, daar lijkt het op.
Dikwijls, als wij in de Kruidentuin lopen, merken wij namelijk dat Lima zich verscholen houdt onder de struiken. Hij blijft daar dan net zo lang zitten tot hij ongezien de tuin kan verlaten.
Deze keer zagen wij hem wel nog net vertrekken, maar opeens hield hij even in. Hoe dat kwam?Wel, Siep zat een eindje verderop te wachten op een voorbijganger (haarfabriek). Ze had iets eerder geprobeerd Os een lel te verkopen maar had gemist, en wij denken dat zij toch aan haar quotum wilde komen voor die dag. Zodoende dus.
Maar ook Lima bleek uiteindelijk te snel voor Siep. Weer geen punten gescoord! (Hé, waar hebben wij dat meer gehoord? Pffffff)

3 opmerkingen:

Ingrid zei

ik wil toch even vertellen dat Siep een hele lieve poes is, samen met Kaja.

Ingrid

Mevrouw Katblad zei

Tuurlijk! Ze zijn allemaal lief! Maar territorium is nu eenmaal eh... territorium! En dan moet er gemept worden! Net zoals de Boez zich altijd zonodig moet laten gelden op ons dak! Wel eens gehoord, midden in de nacht? We zien Kaija trouwens regelmatig achter voor het bovenraam zitten als er dakgevechten zijn. Ze geniet er duidelijk van! En wij dus weer van haar....

Annemieke zei

Zelfs de schrikken van de buurt waren lief