Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 juni 2012

De foto's van Marjon

Hier dan eindelijk de foto's van Marjon (mevrouw K. kon de opgestuurde bestanden niet openen, en tenslotte werd er helemaal uit Zoetermeer een schijffie met de foto's bij de redactie afgeleverd!).
Ze (Marjon) heeft er heel wat gemaakt dus laten we maar gelijk beginnen.

Anijs, op haar bekende plekje in het raam. Marjon had een hele serie van haar gemaakt, en onze keuze viel op deze foto.
En hier is Bobo. Tenminste, dat nemen wij aan omdat Marjon zegt dat zij het is, en niet Miss Gizz dus. We hebben op de redactie de foto uitvergroot om de haarfabriek beter te kunnen bekijken, maar u ziet, het blijft moeilijk. Mevrouw K. ziet het verschil vooral in de manier van lopen en het gedrag, en van dichtbij uiteraard aan de vorm van de staart. Maar zij was er niet bij.

En dit is dan dus de Miss (Gizmo).
Haar staart kunnen we ook niet goed bekijken, maar we geloven Marjon direct! U ziet, katten fotograferen is helemaal niet zo makkelijk; de meeste haarfabrieken po(e)seren liever niet en hebben altijd haast...Loesje! Die was dus al terug van de camping en dat had vast met het weer te maken...

Monster achter de geraniums. Hij kijkt wat meewarig, en daaruit kunnen we voorzichtig afleiden dat hij zat opgesloten terwijl hij wellicht liever een demonstratie had gegeven van "Hoe komt men als Parallelstraat-kat in de Katbladstraat?"
Maar zonder deze demonstratie had Marjon het goede antwoord toch al ingevuld op het speurtocht-papier, namelijk: over het dak en dan via de klimplant naar de Steeg van Storm.


Het was wel even zoeken op deze foto, maar Myo zit inderdaad vanachter het glas naar buiten te kijken. Hij zal wel de pest in gehad hebben, want behalve dat hij niet van vreemde haarfabrieken houdt, ziet hij liever ook geen vreemde mensen in zijn tuin.
En dit is natuurlijk onze Oscar. Hij bleef voortdurend in de buurt van de redactie en het Zooiplein, hopend dat iemand hem zou meevragen op de speurtocht. Maar dat gebeurde niet, helaas. Had wel 10 bonuspunten opgebracht trouwens, maar dat hadden wij expres niet openbaar gemaakt; we hoopten dat de mensen zelf op het idee zouden komen.
Twee haarfabrieken in twee verschillende huizen: Panda links, Myo rechts. Goed gezien, Marjon!Ja, dit is zowaar Simba! Wel vanuit de verte, maar desalniettemin erg knap om hem op de foto te krijgen want hij is namelijk zwaar allergisch voor camera's in de handen van mensen die hij niet kent.


En dit is duidelijk juffrouw Sokkevoet. Dit keer vlakbij haar eigen deur in de Parallelstraat. Aan de foto's van de diverse speurders te zien heeft de juffrouw het ook behoorlijk druk gehad die dag; ze werd op veel verschillende plekken gespot.

Marjon had ons vele plaatjes toegezonden van Sonny die zich lekker liet verwennen door Angelo, en dat zonder uit te halen naar hem!
We kozen deze foto en moesten 'm wat bijsnijden, want complete mensen in ons Katblad zetten, daar doen wij over het algemeen niet aan...Ah, Marjon en Angelo zijn dus ook op bezoek gegaan bij Thassos. Waarschijnlijk had Thas weer net heel hard gewerkt en lag hij weer daarvan uit te rusten. Hoewel, het ligt eigenlijk meer voor de hand dat Thassos die dag helemaal niet van zijn plek op het kussen is weggeweest! Het was dan ook niet bepaald terrasweer, heh Thas? Nee, wij begrijpen het best...


De laatste foto's van Marjon waren van de Wams. Wij kozen er wederom maar één uit. We hoorden trouwens van omstanders en marktlui dat Wamy tussen de bedrijven (van het keuren van waren) door ook nog kans heeft gezien zo nu en dan zijn soortgenoten - die even op de markt kwamen kijken - dwars te zitten. Kleine pesterijtjes, gewoon voor de lol.

Deze serie foto's was de laatste die wij kregen toegezonden.

En nu rest ons nog de winnaar van de speurtocht bekend te maken!
Maar dat doen wij in een volgend bericht!2 opmerkingen:

Annemieke zei

Leuke foto's weer. En wat een hoop katten heeft Marjon weten de vinden.

Frans zei

Wat een grappige florafoto van juf Sokkevoet uit de Parallelstraat.
Mag ik raden ?
Een nog niet ontluikende stokroosplant met daarvoor een hangende bloeiende witte roos.
Prachtig.