Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 juni 2012

Tijm en Rozemarijn, en een nieuwe Bombus

Vandaag heeft Oscar de Kruidentuin geïnspecteerd, samen met mevrouw Katblad. Terwijl Os een rondje over de paaltjes liep, fotografeerde mevrouw de nieuwe aanplant. Behalve tijm staat er nu ook rozemarijn in de tuin, maar dan wel in hele kleine plantjes van 1 tot 2 takjes per stuk. Dat heeft dus nog wel een paar jaar nodig voordat wij er een bescheiden lamsbout of kip mee kunnen 'vullen'!

Vandaag zat er trouwens nog een ander soort hommel in de Nepeta-bloemetjes dan laatst.
Wij vermoeden dat dit de Bombus Lapidarius (Steenhommel) is. Ze waren maar met weinig dus dat zou kunnen kloppen, maar bovendien zijn er niet zo gek veel hommelsoorten in dit deel van het land. Tenminste, dat hebben wij ergens mogen lezen maar het kan best achterhaalde informatie zijn geweest.
Meer hebben wij op het ogenblik over de stadsnatuur niet te melden, behalve dan nog misschien dat de luis in de Lindebomen weer flink aan het "piesen" zijn geslagen. Mevrouw K. had haar wielhuis net laten wassen, maar er zit alweer een flinke laag plak op. Maar dat terzijde. En bovendien: het zij zo!

6 opmerkingen:

Frans zei

Mee eens. Vosje, Boom- en Akkerhommelus, Bombus zeg maar, hebben anders oranje op hun rug verdeeld eigenluk.
Wat jammerlijk en vervelend Mevr. K. al die ongewenste vreemdelingen daar hoog in die Linde. U had dus een ongewenst zoet laagje op Uw thans kwa huid laten we zeggen getransformeerd suikerspinwielwagenhuis.

ina zei

Misschien kunt u uw wielhuis een parapies opzetten, mevrouw K.

Mevrouw Katblad zei

@Ina: Goed idee! Maar waar prikken wij de stok in? Helaas geen open dak...
@Frans: suikerspin is leuk gevonden! Hoe zou u de schimmel willen benoemen die straks van deze suikerspin komt snoepen?

Frans zei

Wij hier van de verre voormalige Grofsmederij- en grachtenhaarfabriekenbuurt, de Havenwijk leven innig met U mede Mevrouw Katblad, nu Uw heilig Wielhuis met zoetig stroperig vocht ongewenst bezwangerd wordt door die kleine zoetige armluizige suikerfabrikanten daar hoog in Uw Lindeboom.
Fantasties idee van @Ina om zoon grote, laten we zeggen BBQ- of visserslatijnplumeaux boven uw heilig wielhuis gelijk een satéprikker zeg maar te stationeren.
Maar zoude het geen goed idee voor U zijn uw heilig vierwielvoetertuig elders te kamperen onder zeg maar een ander soort hout- en zuurstoffabriek?

Mevrouw Katblad zei

Ach Frans,
de ganse Katbladbuurt staat vol met slechts en alleen maar Lindebomen. En hoezeer wij ook bij de gemeente verzocht hebben om fraaie Acacia's bijvoorbeeld, het planten van de Linden gaat onverminderd en alsmaar door en door....
Wel, om de enige parkeerplek zonder overhangende Lindentakken in de straat wordt dagelijks strijd geleverd. Vanwege de plak dus.
En daar mevrouw K. soms last heeft van moeilijke benen zeg maar, parkeert zij haar wielhuis bij voorkeur binnen een straal van 200 meter van haar huis....

Frans zei

LPF ?
Linde Pleite Front ?
Of wordt dat gladkaal en onfortuynluk ?
Kaal betekent geen luizenpaadjes.
Wat een wielhuisellende weer.