Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 juni 2012

Een tafel vol drugs oftewel matatabi!

De Kiwi in de Hoftuin was weer aan een snoeibeurt toe, en de eigenaar van deze (voor onze haarfabrieken) heerlijke klimplant kwam ons een flinke armvol takken aanbieden, die wij natuurlijk niet afsloegen!

Daar we echter niet zoveel tijd hadden er echt veel tijd aan te besteden, legden we de bos op onze buitentafel neer.
Duurde het lang? Neen.
Waarmee wij bedoelen dat het niet lang duurde voordat de eerste haarfabriek in de gaten kreeg dat onze tafel vol lag met "drugs"! Het was onze Japekoppie die wel zin had in een trip en uitgebreid met de takken aan de gang ging.En er was genoeg om te delen, dus liet Japekoppie toe dat Oscar bij hem kwam zitten om gezellig mee te trippen. Bovendien was Japekop waarschijnlijk al ver weg; misschien had hij helemaal niet in de gaten dat hij gezelschap kreeg.Oh oh, wat was dat weer genieten! De stapel zakte langzaam in en begon al aardig te verleppen, maar dat gaf niet. Toen er zo'n twintig minuten verstreken waren voelde Japekop zich helemaal voldaan en liet zich elders neerploffen om nog een tijdje wazig voor zich uit te kijken.

Oscar was later gekomen dus hij ging nog even door. Mmmmmmmmmmm.......

Natuurlijk zouden er nog wel meer haarfabrieken langskomen, daar kon je op wachten. Dat deden wij echter niet op dat moment omdat de plicht riep.
Helaas werkt de plant niet bij mensen, maar wij hopen dat de boom/plant straks wel heel veel kiwi's gaat dragen. Dan gaan wij vast en zeker eens langs in de Hoftuin om daarvan te proeven!

4 opmerkingen:

Jacq. zei

Jammer dat ik geen haarfabriek ben...

katja zei

Ik had vorige week wat van die takjes meegenomen vanaf de redactie, voor Rissa! Ze lag er binnen de minuut overheen te dweilen toen ik het hier neerlegde (kattenkruid vindt zij daarentegen geen bal aan, helaas).
Later heb ik de erg verlepte staken naar buiten gegooid, waarna ik nog in ieder geval drie buurtkatten er mee bezig heb gezien.

Mevrouw Katblad zei

De takken blijven heel lang nog aantrekkelijk; niet te gauw weggooien dus!

Wad Woord en Wol zei

Ik leer heel veel hier. Nooit geweten dat de takken van de kiwi zo'n grote aantrekkingskracht op haarfabrieken hebben. Nooit te oud.....