Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 juni 2012

Lekker verjaardagsmaal voor Cera

Mevrouw Katblad? U bent het toch niet vergeten, heh? Ik ga nu namelijk een klein rondje lopen alvorens het onweer losbarst, en het lijkt me dat u nog net tijd heeft om naar de buurtsuper te gaan voor mijn feestmaal.
Nee, geen rauwe kip alstublieft. Ja, tartaar lijkt me wel lekker en bovendien heb ik gehoord dat het in de bonus, is dus dat komt mooi uit.
Hoe oud ben ik ook alweer geworden vandaag?
Ja, u zei dat ik van 2004 ben, maar ik wil graag mijn leeftijd horen. Acht? De tijd gaat hard ja. Nee, vroeger deed ik nooit aan verjaardagen en daardoor ben ik de tel een beetje kwijt geraakt, en eigenlijk vind ik het allemaal ook niet zo belangrijk als u. Maar een lekker hapje op zijn tijd is natuurlijk nooit weg. Denkt u dat mijn dochter nog langskomt om mij te feliciteren? Nee, zit er niet in heh? Het is nu al zoveel jaren geleden dat ze is weggelopen. En nooit meer een berichtje van haar gekregen of een ander teken van leven. Maar ik heb nu tenminste wel een grote familie, dat is waar. En vrienden inderdaad, en dat is ook belangrijk, heh? Ja, ik ga zo eerst even kijken bij de buuf, dan nog even naar de Kruidentuin en dan kom ik weer terug. Ik ben zeker op tijd thuis voor mijn feestdiner, daar kunt u op rekenen. Denkt u dat mevrouw Troy nog naar beneden komt voor mijn feestje? En zou ik bij u op het grote bed mogen slapen vannacht?

10 opmerkingen:

Jacq. zei

Gefeliciteerd, lieve Cera! En dat je maar lekker je tartaar, of wat jij lekker vindt, krijgt.

Nathalie zei

Gefeliciteerd Cera! Wat leuk dat je vandaag jarig bent, onze Momo is vandaag ook jarig. Maar hij is pas 1 jaar en net een beetje kitten af.
Helaas kan ik niet langskomen om een knuffeltje te geven, want het is wel erg nat buiten. later misschien?

Liefs Nathalie en Bart, Arthur, Rose, Mimi en Momo

Hans zei

Hoi Cera,

hartelijk gefeliciteerd!
Wat ben je nog lekker jong!
ook namens Lapje en Poema, die op de bank naar de regen kijken, en teleurgesteld zijn, want er was zo een mooi noodweer voorspeld! Vooral Lapje vindt het heeerlijk om dan voor het raam naar buiten te kijken naar het natuurgweld, maar we (Lapje en ik) hebben nog geen een mooie bliksme gezien!

Gerda zei

Dag Cera,
Katootje en Cees feliciteren je van harte met je verjaardag.

katja zei

Gefeliciteerd Cera, en smakelijk verjaardagseten gewenst! Nou ja, je zal het nu al wel op hebben.
Liefs,
Katja

Wad Woord en Wol zei

Van harte gefeliciteerd Cera. Acht jaar, wat een prachtige leeftijd. Laat je maar lekker vertroetelen door mevrouw K.

ina zei

Nog van harte gefeliciteerd, Cera! Ik wist niet dat je jarig was gisteren, maar de felicitaties van vandaag zijn net zo hartelijk gemeend. Nog vele mooie jaren toegewenst, ook door Iwan, Caja, Lotje en Igor.

Mevrouw Katblad zei

@Momo: Ook gefeliciteerd! En dat je maar een grote, sterke vent mag worden!

Mevrouw Katblad zei

Cera laat hierbij weten erg blij te zijn met alle felicitaties. Van de tartaar heeft ze niet zoveel gegeten omdat ze waarschijnlijk al een voorgerecht bij de buuf had "genomen", maar de Os wist wel raad met wat zij in haar voerbakje achterliet. Ze heeft vervolgens inderdaad op het grote bed mogen slapen zonder dat de anderen haar hebben lastig gevallen.

Moon zei

Lieve Cera! Van harte gefeliciteerd en een dikke knuffel van Binkie en Moos! Heb je misschien een nepetakussentje voor je verjaardag gehad???