Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 22 juni 2012

Het komt wel in orde...

Mevrouw Katblad is gelukkig niet de enige die in de Katbladbuurt als "vreemd" wordt beschouwd omdat ze dagelijks met haar haarfabrieken op stap gaat. Neen, ook MaGiz heeft ondertussen al een zekere reputatie opgebouwd door haar wandelingetjes met Gizmo, Sonny en de Wams. Haar haarfabrieken zijn ook nog eens een stukje jonger dan onze reporters en rennen regelmatig in draf en met staarten enthousiast omhoog naar haar toe wanneer MaGiz hen roept en/of haar fluitje over de straat laat klinken.
Op deze foto ziet u hoe Sonny (de rooie) en Gizmo (de zwarte) zich bij MaGiz melden, terwijl Wamy het noodgedwongen wat voorzichtiger aanpakt.Noodgedwongen? Jawel, en wij leggen het u uit.
Hier ziet u dat Gizmo vrij ontspannen op straat is gaan zitten. Sonny lijkt ook (erg) ontspannen, maar dat is schijn. Hij is namelijk jaloers op de Wams, en dat kan nu elk moment zichtbaar worden.


Ja, daar heb je het al! De jongens hebben ruzie. Wamy daagt Sonny uit, Sonny wordt boos en blaast en gromt.


Het wordt nog net geen knokken want Wamy heeft een paar stapjes achteruit gedaan. Hij is namelijk helemaal geen vechter, maar wel dus een klein pestkopje. Daarbij moeten we aantekenen dat de Wams zich ook graag enthousiast en met staart omhoog bij MaGiz had willen melden, maar vanwege de jaloerse Sonny dat niet durfde.


Sonny is dusdanig van streek dat hij schrikt als Gizmo naar hem toe komt om hem te kalmeren.
Er zal nog wel heel wat water onder de brug doorstromen voordat deze drie haarfabrieken dikke vrienden zijn, als ze dat al ooit zullen worden.
Overigens, als MaGiz met Wamy apart gaat wandelen, reageert hij net zo enthousiast op het fluitje of roepen van zijn mens als de andere twee.
En daarom denken we dat het wel in orde zal komen met die verblijfsvergunning van de Wams.

1 opmerking:

Frans & Frans & Frans zei

Aha, naast het wildplassen en dito wielhuisscheurwedstrijden nu ook wilde harige fabriekgevechten.
Tja dat krijg je als de Dierenpoespartij stierengevechten wil afschaffen.