Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 juni 2012

Actinidia chinensis

Gisteren is de Kiwi-bezitter weer druk aan het snoeien geweest en bracht ons een bos nieuwe takken. Uiteraard hoeven wij u niet te vertellen dat er direct belangstelling voor was, want vers afgeknipte takken zijn het allerlekkerst....

Oscar en Cera namen de stapel takken onmiddellijk in beslag en gingen druk aan de gang om eens even lekker te kunnen trippen.
Echter, Wamy had lucht gekregen van de Actinidia en kwam een portie opeisen. Aan één tak had hij wel genoeg en die konden de andere twee best wel missen, vond hij. Oscar vond van niet. Dus toen de Wams zijn tak van de tafel begon te trekken, kreeg hij van de Os een flinke knal voor zijn kop.
"Zak er dan maar in", moet Wamy gedacht hebben, want hij vertrok richting Kruidentuin. En Oscar nam gelijk de plek in waar Wams net nog had staan hengelen; hij moest namelijk hoog nodig de door Wams aangeraakte takken markeren. In het filmpje hieronder laten wij u zien hoe de Os dat deed. Let op: het filmpje eindigt nogal verrassend.Heeft u de wind en de vogeltjes gehoord? Wij vonden het namelijk niet nodig om een muziekje onder dit korte filmpje te zetten vanwege de vredige stilte...

2 opmerkingen:

ina zei

U hebt gelijk, Mevrouw K., de wind en de vogeltjes vormen mooiere muziek dan het geluid van muziekinstrumenten.

Hans zei

Behalve natuurlijk de stem en de gitaar van Paul McCartney in Blackbird!