Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 21 juni 2012

Oude katten en hun nagels!

Omdat mevrouw Troy opeens weer slechter liep, besloot mevrouw K. met haar naar de dierenarts te gaan. We hadden eerder al het idee dat zij wellicht last van een nageltje had, maar dachten dat het zo'n vaart wel niet zou lopen. Het uitgebreid bekijken van haar pootjes liet mevrouw Troy niet toe, dus dat maakte het allemaal een beetje moeilijker.

Zit u zich nu te verontschuldigen mevrouw Katblad? Het is een grof schandaal! U heeft niet goed opgelet! Het betreft hier dan misschien wel een ouwe taart met Katzheimer, maar ze gaf toch duidelijk aan dat ze last had, niet?
Inderdaad Hoofdredacteur, u heeft helemaal gelijk. Er zijn geen excuses voor, we hadden al veel eerder met de oude dame naar de dierenarts moeten gaan. Want daar bleek namelijk dat haar voorste nageltjes al helemaal ingegroeid waren...

Inderdaad ja! En dat ziet er vreselijk uit! Wat moet dat arme beestje een pijn gehad hebben!
Ja....
De nageltjes moesten dus worden geknipt, en dat vond mevrouw Troy niet zo leuk.
Zwak uitgedrukt zeker?
Ja, zwak uitgedrukt. Eerst dachten de dierenarts en de assistente nog dat ze de klus zonder handschoenen aankonden, maar dat bleek toch bij nader inzien niet mogelijk.
U ziet op deze foto dat mevrouw Troy een beetje erg woest werd. En ze heeft die handschoen dan ook goed te grazen genomen met haar vlijmscherpe tandjes.
Maar mevrouw Katblad, vertel nu eens hoe dit zover kon komen? En waarom hebben onze andere haarfabrieken geen last van ingegroeide nagels?
Wel Hoofdredacteur, mevrouw Troy is al bijna achttien en komt niet zo veel meer op straat. En als ze daar is, hangt ze niet meer zo vaak met haar nagels in de houten palen of bomen als voorheen, heh? Eigenlijk hebben we haar dat het hele voorjaar nog niet zien doen.... Misschien heeft het met haar Katzheimer te maken dat ze niet meer op het idee komt om haar nagels te verzorgen. Jawel, ze zet ze inderdaad regelmatig in onze tapijten op de bovenverdieping, maar dat zet geen zoden aan de dijk, heh? Nee, daarmee maakt ze alleen maar dat de tapijten wat eerder slijten, maar het komt haar nageltjes verder niet ten goede. En voor krabpalen heeft ze zich nooit zo geïnteresseerd.
Maar het komt erop neer dat we onze oude dame toch niet goed in de gaten hebben gehouden. Wel letten we op haar ontlasting, of ze wel genoeg eet, niet teveel drinkt, geen snotneusje heeft en dat haar ogen schoon  en helder zijn, en ook letten we op de conditie van haar vacht en wordt haar gebitje regelmatig gecontroleerd, en we houden haar gedrag in de gaten. Maar die nageltjes, daar hebben we helaas niet aan gedacht.
Wel, mevrouw Troy kreeg antibiotica tegen een mogelijke ontsteking, en verder werd ons afgeraden haar de komende paar dagen buiten te laten. In haar stoel bij het Poezenloket mag ze natuurlijk wel liggen, maar ze mag niet in de tuinen gaan rondscharrelen en graven totdat de wondjes zijn geheeld.
En verder moeten we over een maand of twee even controleren in hoeverre de nageltjes weer zijn gegroeid, en voordat ze weer te lang worden moeten ze uiteraard geknipt. Schrijft u dat even in de agenda, Hoofdredacteur?
Mevrouw Troy was trouwens zo ontdaan dat ze niet lang na het eten van een paar brokjes naar bed is gegaan om bij te komen van alle emoties.
En wijzelf moesten dat ook maar even gaan doen, Hoofdredacteur; gewoon even languit op de bank inderdaad om de bloeddruk weer wat te laten dalen. We moeten immers vanavond nog een klein beetje feest vieren, heh? Jawel, de verjaardag van........ (en dat leest u vanavond!).

12 opmerkingen:

Jacq. zei

Ach, wat ziet dat er naar uit. Maar gelukkig is het nu opgelost. Sterkte hoor, Mevr. Troy!!

Frans zei

Ingegroeide nageltjes bij haarfabrieken is altijd pijnlijk en een ramp.
Nalatigheid als je dat als mens en baasje niet signaleert c.q. bijhoudt.
Stuitend !
De blik laatste foto zegt genoeg.

Frans zei

Getverdemme,

Mevr. Katblad wilt a.u.b. niet meer van dat soort gruwelijke foto's tonen. Zo'n schrizoïde angstige foto van Troy. Er zijn menskinderen in de buurt.
Die bebloede foto van die houtduif heeft mensen in onze buurt ook tot wanhoop gebracht. U weest toch geen Televaag G.V.D. ?

de hoofdredacteur zei

@Frans:
Het wordt hoog tijd dat u de kop van ons Katblad eens (of weer?) gaat lezen. Daar staat een waarschuwing in voor tere zielen als u, en ook dat wij nergens aansprakelijk voor zijn.
Waarom denkt u dat wijzelf af en toe een stevige eh.... borrel (zeg maar) nodig hebben? Nou dan! Tjongejonge....

de fotograaf zei

@ die andere Frans:
Mevrouw K. heeft er ook geruime tijd last van gehad, en het is inderdaad geen pretje, ook bij de mens dus.
De nalatigheid van mens is inderdaad meer dan stuitend. Jammer dat de caviapolitie niet meer bestaat. Toch?
Het is dat wij mevrouw K. niet kunnen ontslaan (kleine lettertjes in het contract, heeft te maken met flesjes zoete drankjes en grote pakken Droë Steen), maar anders!

mevrouw K. zei

Mijzelf en T. Troy hebben het uitgepraat. Het is dus weer in orde tussen ons, dankzij 18 jaar van hechte vriendschap en gedeeld leed (van beide kanten).

Hans zei

Ach,

ik heb een vergelijkbaar probleem gehad mat de tandjes van mijn Bacchus en Lapje.
Niks gemerkt omdat de ouwe kater en de ouwe poes het inspecteren niet toestonden, net als mevrouw Troy, als ik die foto's bij de dierenaerts bekijk. En Bacchus, bekend bij een van de Fransen, is met zijn ongemnak 19 jaar geworden.

Wad Woord en Wol zei

Wij kennen het probleem hoor. Poes Luna (17 ) heeft het geluk tegenover de dierenarts te wonen, dus kan ze regelmatig even de straat over voor een knipbeurt. En soms komt de dierenarts gewoon op huisbezoek voor de nageltjes. En dat allemaal voor slechts een gift voor het goede doel. Worden jullie al jaloers op dit plattelandse leven :-) :-)

De Fransen zei

Okee, wij zullen niet meer over onze kromme nagels beginnen.

ina zei

Wat een prachtige actiefoto, die laatste. Niet leuk, natuurlijk, maar echt nieuws is niet altijd leuk. En het is goed om te zien dat mevrouw Troy haar mannetje nog staat.

Frans & Frans & Frans zei

Wij kennen geen Bacchus als fabrieksbeest.
Wel woonden wij eens naast haarfabrieksarbeiders, die hun vier fabriekbazen Jezus, Petrus, Paulus en Maria noemden. Bij het luid roepen van Jezus tegen etenstijd waren wij altijd bevreesd dat de amblance vn de GGZ zou komen opdagen, voor een enkeltje Endegeest.

Frans & Frans & Frans zei

@Wad Woord en Wol:
Wij van de Buitenlandse Groene Bladerdienst (Haven, Water - en Gortland) hoorden dat zeg maar er niets boven uw platte kleiland gaat, maar edoch dat op die Wad en Wol eilandjes boven uw hoofd evenwel de beestdokter maar eens per maand per boot komt, hoorden we ook.
Dus dat bij een paard-, koe-, schaap-, en geitongeluk of ongemak de mensschuilhutdokter dient op te galopperen.
En dat de tochtige eilandwachtkamer van de huismensdokter vol zit met haarfabrieken, blafbeesten, knaagkonijnen, blauwe caviaagenten, kipsatéplofbeesten, na-aappappegaaivliegmonsters en veul meer eigenluk.
Nee hoor onze haarfabrieken genieten hier in het Westen van Cultuur. Wij willen echt niet ruilen met U menswolfabriek. Wij zijn niet jaloers hoor.