Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 juni 2012

Voldoende kaas voor onze Verkenner A

Voor dat we weer gemekker krijgen over het feit dat Japekoppie wellicht niet voldoende kaasproeverijtjes krijgt aangeboden, delen we u (en hemzelf) mede dat het afgelopen week en weekend toch allemaal reuze meeviel en dat er vaak en genoeg soorten op tafel kwamen om te proeven, testen en eventueel weer uit te spugen.
Winnaar van de geserveerde kazen was een geitenkaas in de vorm van een kleine piramide. Vonden we trouwens zelf ook zeer smakelijk en konden we van gaan genieten toen we Japekoppie tenslotte eindelijk van de tafel hadden gegooid. Jawel, want ook een kaasproeverij heeft zo zijn grenzen en bovendien moest onze Verkenner A nog zijn ronde lopen. Uiteraard kwam hij later weer terug voor nóg een klein fliebertje, maar moest toen van mevrouw K. wel op de vloer blijven. (Geitenkaas kleeft trouwens bijzonder goed aan tapijten en tegels vast, wist u dat?)

2 opmerkingen:

Jacq. zei

Hé hé, eindelijk Japerd!!

Annemieke zei

Fijn Japekop! En natuurlijk ook fijn voor Mw K, zo'n kaasproeverij. Ik wist al dat geitenkaas plakkerig was - het blijft bij mij ook vaak aan het mes kleven als ik het in stukjes snij.