Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 juni 2012

Indianenverhaal? Excuses!

Het bericht over Loesje in Schuilhut (zij zou zwaar gewond zijn door mishandeling) is vermoedelijk een Indianenverhaal. Wij kregen namelijk gisteren de volgende reactie:


Les net dit verhaal met verbazing. Ik ben de kattenverzorgster van het asiel. Loesje is inderdaad bij ons, maar in goede gezondheid. De man die hem verzorgde verteld tegen iedereen een ander verhaal. Ik kan iedereen verzekeren dat ze niks heeft en dat ik een leuk nieuw baasje voor haar ga vinden.
Omdat deze reactie anoniem was en we eerst wilden weten of dit schrijven wel echt afkomstig was van het dierenasiel, hebben we nog even gewacht met het plaatsen ervan.
Daarna kwam het volgende bericht:

Ik had begin van de avond al reactie hierop gegeven, maar zie die niet staan. Misschien is er iets mis gegaan, maar wil erg graag laten weten dat verhaal van mishandeling niet klopt! Loesje zit idd in asiel en is kerngezond! Dit is een roddel, die wij ook al hadden vernomen. Maar loesje heeft vanaf dag 1 dat ze bij ons zit helemaal niks. We gaan haar fijn herplaatsen. Stevenshage 


Nu weten we nog niet of dit bericht daadwerkelijk van het asiel afkomstig is; het werd niet ondertekend en we zijn op slag erg argwanend geworden. Maar als dit bericht inderdaad klopt (we hopen dat zo spoedig mogelijk aan de weet te komen), is de buurman van Jolanda die het verhaal in de wereld bracht op zijn minst "een beetje ziek". Wie verzint er zoiets! In dat geval bieden wij natuurlijk onze excuses aan aan onze lezers. Heel wat mensen werden misselijk en beroerd bij het lezen van het verhaal over Loesje, mevrouw K. incluis. We zullen sowieso voortaan onze bronnen beter moeten controleren!
Zou de kattenverzorgster van het asiel nog even kunnen reageren via de gewone mail? annemkemp@zonnet.nl

Wordt vervolgd.

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Nou, het zou wel een opluchting zijn als het niet gebeurd zou zijn en Loesje gewoon OK is. Raar om zoiets te bedenken, maar altijd nog beter dan zoiets uitvoeren natuurlijk.

Frans zei

Fabulant ?
Superlogi(c)a fantastica ?

Jolanda zei

Sorry voor dit alles ook ik heb met tranen dit verhaal gehoord over de mishandeling. Ik snap dan ook werkelijk niet waarom hij dit verteld heeft blijkbaar zoekt hij aandacht ofzo. Ben blij te horen dat Loesje niks mankeerd het is een lieffie!

Wad Woord en Wol zei

Wat fijn dat er niets aan de hand...uhh poot blijkt te zijn met Loesje. Dat is het allerbelangrijkste. Maar waarom iemand zulke vreemde Indianenverhalen de wereld instrooit...???

Mevrouw Katblad zei

@JOlanda:
Goeie les voor ons allemaal: niet alles maar zomaar geloven! En nu maar hopen dat Loes snel bij lieve mensen komt; dat is het belangrijkste!

Frans zei

Het Boudewijn Büch-syndroom.