Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 5 juni 2012

De speurtochtfoto's van Bart

De mensen die aan onze speurtocht deelnamen, kregen de opdracht onderweg zoveel mogelijk haarfabrieken te fotograferen. Niet dat zo'n reportage meetelt bij de puntentelling, maar onze fotograaf vond het wel leuk om de mensen te laten ervaren hoe lastig het is om haarfabrieken te traceren en fotograferen!
(De antwoorden van de speurtocht zullen wij trouwens binnenkort nog publiceren, en dan zullen we tegelijkertijd de winnaar bekend maken.)

Dit is de inzending van Bart.
Omdat Wamy de hele tijd rondliep over onze Rommelmarkt, was het niet moeilijk hem te kieken. Je struikelde zowat over hem! Hier is hij even met een wasbeurt bezig. Tja, als je ook steeds tussen de stoffige boel door kruipt, word je daar niet schoner van!

Bart was zo verstandig om met vriendin Nathalie even een kop koffie te gaan drinken in het restaurant van Thassos de Terraskat. De rooie was aanwezig en zoals u ziet was hij hard aan het werk. Daardoor was het niet moeilijk om een kiekje van hem te maken!Anijs wist dat de speurtocht langs haar huis kwam, en zat derhalve te po(e)seren in haar raam. Nou, dit was dus ook een makkie!
Wij vermoeden dat dit juffrouw Sokkevoet is. Mevrouw Troy kan het namelijk niet zijn want die lag op bed; het hele gedoe in en rond de redactie werd haar namelijk een beetje teveel.
En wij zagen Sokkevoet wel op straat, vandaar.


En dit moet welhaast Gizmo zijn omdat wij delen van het hek van het Zooiplein menen te zien, en getuigen hebben verklaard dat zij daar rondsloop. Haar staart staat er niet duidelijk op helaas, want daaraan zie je het verschil tussen Bobo en Miss Giz. Maar we houden het dus op Giz.


Aha! Onze eigen Verkenner A Japekoppie! Hij was erg blij dat onze huiskamer eindelijk weer leeg was. Waarschijnlijk was hij net met een inspectie (van de redactie) bezig; wij hebben hem de hele dag niet buiten gezien.


Maar Oscar was natuurlijk wel buiten. We zagen hem een keer in de buurt van onze markt maar denken dat hij het daar toch te druk vond. Hier zit hij een paar deuren verderop te schuilen onder een tafel.Dit is Siep, dat zie je zo. En ze heeft de pest in, dat zie je ook direct. Al die vreemde mensen in de tuin; ze moet een zware dag gehad hebben! Jawel, want niet alleen onze speurtochtdeelnemers kwamen langs, ook een stadswandeling voerde langs of door de Kruidentuin.


Ha, daar is Harry (oftewel Harremans)! Erg mooie foto!

Wel, deze foto is een knappe prestatie. Niet dat de foto zelf nu zo geweldig is (sorry Bart, maar het werd al donker, heh?), doch omdat het best moeilijk is om Iwan van zo'n grote afstand te spotten. Dan moet je toch echt wel goed langs de daken turen!


Zo, en dan Ieg (Igor) ook nog gezien! Heel knap, Bart! Misschien wel een bonuspunt waard?
Helaas had Igor geen zin om naar de Hoftuin te komen (waar het feest was). We denken dat hij het daar veel te druk vond.


Ah, dit is Cera. Die is dus ook nog buiten geweest, vast en zeker om wat aaien te verzamelen voor het goede doel.
Ja, het werd alsmaar donkerder maar we zien aan de stoel en de Pelargonium dat de haarfabriek achter het glas mevrouw Troy moet zijn.
Knap gezien, hoor! En dat op de valreep!Ach, heeft Bart ook nog tot slot onze Boez weten te vinden! Die zat het grootste deel van de dag onder ons bed, maar toen de rust was wedergekeerd is hij dus toch nog even voor het bovenraam gaan zitten kijken.

Wel, dit was een erg leuke serie foto's, gemaakt dus tijdens en na de speurtocht.
Geen extra punten, maar wel een eervolle vermelding betreffende de inzet van Bart! Dank je wel!


8 opmerkingen:

Jacq. zei

Leuke foto's, Bart!

Annemieke zei

Wat een hoop katten! Zoveel zien we er niet vaak in 1 reportage. Goed gedaan van Bart

ina zei

Wat heb je ontzettend veel katten gefotografeerd, Bart!

katja zei

Jeetje, wat heeft Bart nog een hoop katten ontdekt zeg!
Japekop is trouwens rond een uur of half vijf nog wel buiten geweest want toen zagen Jolanda en ik hem nog ergens ter hoogte van die picknicktafel die naast de ingang van de Steeg van Storm staat. Helaas niet aan gedacht hem te fotograferen.

Ja, en die andere kat was zeker juffrouw Sokkevoet, wij hebben haar ook zien lopen en ze was veel forser en nog iets donkerder dan mevrouw Troy, en bovendien was het in de buurt van haar huis.

Moon zei

Jeetje! Echt grandioos dat Bart zoveel Haarfabrieken heeft gespot! Ben nu toch wel een tikkeltje jaloers...... ;-)

Bart zei

Hallo mevrouw Katblad,

Wat leuk dat u mijn foto's gepubliceerd heeft. Daar ben ik toch wel een beetje trots op, mijn eigen artikel in het Leidsch Katbad! En inderdaad de foto's zijn fototechnisch geen hoogstandjes, maar daar ging het ook niet om hé.

Groetjes, ook van Nathalie en alle katjes hier.
Bart

Frans zei

Waarom zit tante Sjaan er niet bij Bart?

Bart zei

@Frans.

Die heb ik niet gezien...