Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 juni 2012

Uit eigen keuken!

Een aantal weken hebben verschillende potten met geheimzinnige brouwsels in de keuken van de redactie staan rijpen, zeg maar. De brouwsels (een soort van grachtenwater maar dan natuurlijk lekkerder) werden gemaakt door mevrouw Katblad.
Zij vervaardigde drie soorten van dit spul: met sinaasappel, met koffie en met anijs. Natuurlijk ging er ook suiker in, want anders is het helemáál niet te zuipen! (Nu dus wel...)

Wel, toen het spul voldoende gerijpt was kon het worden overgegoten in kleinere flesjes.


Zo dus.
MaGiz maakte de speciale, unieke etiketjes voor het spul, en de flesjes zullen te koop worden aangeboden op onze zolderverkoop!
U mag het echter niet ter plekke opdrinken want we willen niet tijdens ons feest te maken krijgen met dronken lui; het zoete sap is namelijk vrij sterk: 33%.


Eveneens mengde mevrouw K. een aantal kruiden tot een overheerlijke melange; lekker in soep, sauzen, salades etc., en ook deze schattige potjes worden op 3 juni te koop aangeboden!8 opmerkingen:

Frans zei

Geweldig. Naast local slow food nu ook slow drink. Mag men wel proefdrinken dan ? Nipje zeg maar.

Mevrouw Katblad zei

Jazeker! Nippen kan!
Alleen voor boven de 18, heh?

Gerda zei

O, wat lekker! Reserveert u maar een anijslikeur voor mij.

katja zei

Wat lekker lijkt me dat! En prachige etiketjes zeg!

sanne zei

Onwijs leuk!

Wad Woord en Wol zei

Het ziet er heerlijk (hik) en mooi uit.

Moon zei

Echt hartstikke leuk en waarschijnlijk ook heeeeeel lekker! Ik kijk er nu al naar uit.... ;-)

H. Brood zei

Ik word zo zenuwachtig voor morgen.