Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 juni 2012

Gestolen goed gedijt niet?

De pol Nepeta die een maand geleden samen met nog wat andere pollen door onbekenden werd gestolen uit de Kruidentuin en op miraculeuze wijze terecht kwam in een plantenpot bij de redactie, gedijt, in tegenstelling tot wat het spreekwoord ons moet doen geloven, zeer goed. (Pffffff, dat is eruit...)
Echter, onze haarfabrieken hebben er niet zoveel belangstelling voor, vermoedelijk omdat de plant minder aantrekkelijk is als zij bloeit. In de Kruidentuin namelijk kijken de katten er eveneens nauwelijks naar om.
Meer hebben wij u op dit ogenblik niet te melden!

6 opmerkingen:

ina zei

"Gestolen goed gedijt goed" bekt ook lekkerder dan "Gestolen goed gedijt niet", vindt u ook niet?

Mevrouw Katblad zei

Jawel, net als "Eigen schuld is goud waard"!

Inge zei

Het gestolen goed gedijt ook prima bij Bob & Bill op balkon.
Terwijl wij niet eens als dief in de nacht maar op klaarlichte middag aan het ontvreemden waren.

Mevrouw Katblad zei

Hahaha!

Annemieke zei

Als hij straks niet meer bloeit, wordt zijn waarde vast goed duidelijk. En als hij heel groot is, kunt u vast wel weer een stukje terugzetten. Als goedmakertje.

Frans zei

Soms behoort verantwoordelijke ecologische translocatie eigenlijk tot de categorie burgelijke ongehoorzaamheid zeg maar.