Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 17 juni 2012

Wachten tot het bier op is...

Afgelopen week is Myo weer langs geweest. Hij was eigenlijk op zoek naar zijn mens, vond hem aan onze buitentafel en bleef toen ook maar een beetje bij de redactie rondhangen. Zijn bezoek leek aanvankelijk zonder problemen te verlopen. Hij liep wat te klooien en zooien en kwam daarbij af en toe één van onze haarfabrieken tegen die hem om begrijpelijke redenen liever uit de weg gingen.
Op de foto hiernaast ziet u Oscar net weglopen omdat Myo te dicht in zijn buurt kwam.




Mevrouw Troy en haar zoon Japekoppie (in stoel) bewaakten ondertussen het Poezenloket en onze vooringang omdat Myo op de hoogte is van het feit dat wij een kastje hebben met daarin van die paarse doosjes met kattensnoepjes. Maar Myo kon dus zo niet vrijelijk bij ons naar binnen lopen, en dat was een geruststellend idee.








Wij hadden de indruk dat de partijleider van Hof is Vol liever naar huis was gegaan, maar dan moest zijn mens uiteraard wel met hem mee. Doch daar het mens van Myo net een nieuw biertje had ingeschonken, kon er helaas geen aandacht aan Myo's wensen worden geschonken.
Enigszins verbolgen nam Myo vervolgens midden op straat plaats.
Op de voorgrond ziet u Gizmo; ook zij was bij ons op bezoek en maakte zich erge zorgen omtrent de aanwezigheid van de partijleider uit het Hof. Myo is natuurlijk ook wel erg flink van postuur, zeg maar.



Oscar voelde zich ook niet zo op zijn gemak, maar toen Myo zich netjes bleef gedragen en blijkbaar niet op ruzie uit was, ontspande Os en kon hij overgaan tot inspectie van de buitentafel van onze buren. Daarna ging het lange tijd goed, doch toen het mens van Myo nóg een biertje kreeg aangereikt en het derhalve duidelijk werd dat hij voorlopig nog niet naar huis zou terugkeren, kreeg de haarfabriek de pest in en ook nog last een kleine woedeaanval. En daar Oscar op dat moment het dichtst in zijn buurt was, ontstond er toch nog een meppartij tussen deze twee haarfabrieken.
Gelukkig kon de ruzie gesust worden nadat mevrouw K. toch maar zo'n paars doosje uit het keukenkastje had gehaald. Al gauw lieten de gulle handen van het mens van Myo de kattensnoepjes in ruime hoeveelheden over de straat vliegen, zodat we op dat moment weer met een ander soort chaos te maken hadden. Maar in elk geval werd er niet meer gevochten, al zou je juist denken dat er redenen genoeg waren om nu juist wél ruzie te maken...

Geen opmerkingen: