Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 23 juni 2012

Bijna honderdduizend!

Nog maar even en onze teller zal de honderdduizendste bezoeker aangeven. Misschien bent u dat wel, maar wij kunnen dat hier op de redactie helaas niet zien.
Mocht u één dezer dagen onze teller op 100.000 zien staan, maak dan even een kopie van uw scherm en stuur deze per mail aan ons op; u krijgt dan van ons per post een aardige attentie toegestuurd!

12 opmerkingen:

Nathalie zei

Beste mevrouw Katblad,

Helaas kan ik de bezoekersteller niet zien. Misschien ligt het eraan dat ik via een Macbook kijk (Safari), maar vandaar dat ik er ook zo gruwelijk naast zat bij het Katbladfeest. Zou u kunnen kijken of dat te verhelpen is? Ik zou graag meedoen en de 100.000ste zijn....

Mevrouw Katblad zei

Wie kan/wil Nathalie helpen? Het probleem is al eens eerder aan de orde geweest; wij van de redactie kunnen er helaas niets aan doen door gebrek aan voldoende kennis....

Frans zei

Als de teller op 100.001 staat kan ik dan alsnog mijn prijs laten ophalen?

katja zei

Ik denk niet dat het aan de Macbook ligt of aan Safari, want ik heb een pc en Internet Explorer en ik kan het ook al niet zien (vanaf vlak voor het Katbladfeest dat er al die veranderingen bij Blogger waren) Ook de 'volgers' kan ik niet zien. En ik kom er dus ook niet achter waaraan het ligt....

Mevrouw Katblad zei

@Nathalie en Katja: Het schijnt iets met firewall of Java te maken te hebben, tenminste, de instellingen daarvan dus. Raadpleeg anders een deskundige!
@Frans: Ik zou altijd een poging wagen als ik jou was!

Frans zei

Ik heb uitgerekend dat er gemiddeld 106 hits per etmaal zijn.
Dat wil zeggen dat over 55 uur de 100.000 gehaald wordt. De foutmarge is 5 uur. Dus tussen maandagavond 21.00 uur en dinsdagochtend 07.00 uur valt de Hoofdprijs. De kans is op het hoogtepunt om 02.00 uur dinsdagochtend.

Inge zei

Sowieso is het handig om altijd de laatste java update te installeren.

In Firefox met Windows firewall en Avast antivirus is de teller wel te zien, in een roze balkje.

Ik heb het mis, de 100.000ste bezoeker komt eerder dan 1 juli!

ina zei

Ik kan de bezoekers teller gewoon zien, maar de fans niet. Ik heb windows internet explorer (geloof ik).

katja zei

Ik heb de laatste java-versie en bij mijn firewall-instellingenn kan ik er niets over vinden. MAAR: ik heb de teller weer terug en het had bij mij met de traceerbeveiligiging te maken (vorige keer ook, maar was vergeten hoe ik dat kon veranderen). In de adresbalk staat zo'n soort 'verkeersbordje' en als je daaroverheen 'hovert' komt er 'bepaalde inhoud op deze website wordt gefilterd'.Als je daar dan op klikt komt er een knop om de traceerbeveiliging voor die website uit te schakelen. En toen ik dat deed, had ik mijn teller terug (trouwens, ik had wel de knop "View mij stats", maar niet het aantal daarvoor).

Nou nog uitvinden hoe ik dat daaronder met de 'fans' terugkrijg. Want die zijn al even lang verdwenen (en op andere blogger pagina's zie ik wel de fans/volgers...)

Frans zei

Update: omdat er 's nachts niet zoveel fabrieksfans aktief zijn vermoedt ik dat de Hoofdprijs niet in het interval maandag 21.00 en 07.00 valt maar erna.Dus daar bevindt zich de densiteit van hits en kansen. Ik probeer later nog met een betrouwbare kansberekening a la Maurice Blafbeest te komen.

Frans zei

Update: veel hits momenteel. Kan wiekenteffect zijn . Het gaat statisties slingeren. Ik voer nu noodgedwongen KUG een wegingsfactor a la Maurice het Blafbeest in.
Maar als dit zo doorgaat schat ik in dat de Fabriekshaarkatbladprijs
100.000 anno 2012 maandagavond rond 21.00 gaat vallen. Bingo dan dus eigenluk.

Gerda zei

@ Frans. Het is nu zondagavond 20.37 uur en er zijn nog 97 hits te gaan. 106 hits per dag klopt dus niet helemaal. Ik zou zeggen maandagavond 19.00 uur.