Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 16 juni 2012

Zwaar overdreven

Dat Wamy regelmatig domme dingen doet of zich in de nesten werkt, wisten wij al. Deze keer klom hij op de steiger van een schilder, en het leek erop dat hij vervolgens vast zat op de bovenste etage van deze steiger. Zoals u ziet hangt hij vervaarlijk over de rand met zijn poot naar beneden te hengelen, iets wat natuurlijk totaal geen zin had.


Tenslotte wist hij gelukkig via de vensterbank van een bovenraam op een lagere etage te springen, maar het duurde vrij lang voordat hij door had om te ontdekken dat dit de enige, juiste weg was. En de minst gevaarlijke bovendien.
Vanaf deze lager geleden etage kon hij vervolgens ook nog niet terug op de straat komen.


MaGiz stond druk aanwijzingen te geven (u ziet nog net haar hand rechtsonder op de foto), maar deze werden door Wamy niet begrepen (en ook niet door de fotograaf trouwens). Vervolgens bood MaGiz nog haar rug aan; daar mocht Wamy dan opspringen dus. Wij hebben daar ook een foto van gemaakt maar durven deze niet zonder toestemming van MaGiz te plaatsen.Uiteindelijk koos de haarfabriek voor een sprong in het diepe, naar de straat dus.
Hij kwam gelukkig goed terecht en iedereen kon daarna weer opgelucht ademhalen. De Wams vond onze bezorgdheid zwaar overdreven.

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Een beetje een sukkeltje is het wel! Maar gelukkig is het goed afgelopen.

Anoniem zei

Wat knap dat hij over die ijzeren stangen omhoog heeft kunnen klimmen.