Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 7 juni 2012

De foto's van Monique en Sabine

Deze keer krijgt u de foto's van Monique en Sabine te zien; ze maakten ze afgelopen zondag tijdens de speurtocht door de Katbladbuurt! Het commentaar werd verzorgd door onze Hoofdredacteur. Daar kregen we later spijt van maar e.e.a. was helaas niet meer terug te draaien.

Hier hebben we om te beginnen de Wams. Die was niet moeilijk te fotograferen, heh? Nee, want hij liep daar op die rommelmarkt iedereen steeds voor de voeten en bemoeide zich overal mee. Waar hij zich nu weer tegenaan bemoeide kunnen we helaas net niet zien, maar het zal wel iets erg belangrijks zijn geweest.
Wamy is onmisbaar voor ons gebleken en moet er zeker volgend jaar ook weer bij zijn!
Misschien als we weer een leuke kinderwagen voor hem kunnen scoren? Maar zonder zo'n ding vermaakt hij zich ook wel, dat is duidelijk.
Nu effe kijken of Blogger ons wil toestaan nog een foto te laten zien (je weet het maar nooit deze dagen).

Hoezo moet ik niet zitten zeuren, mevrouw Katblad? Ik doe het toch goed zo? Helemaal in uw stijl toch? Schenkt u ondertussen maar zo'n lekker bittertje voor me in. Ja, die uit Heemskerck, die Ezelsbitter die de dames Moon en Sabien speciaal voor mij hebben meegebracht. Ik durft te wedden dat het schrijven van dit stukkie dan nog beter zal gaan. 


Nee, ik kreeg de fles zelf niet open want er zit een soort kindersluiting op. Die fles is niet voor mij maar voor u? Hoe komt u daarbij? Tjongejonge.
Hé, hoppa!
Waar komt die foto nou opeens vandaan? O, u wilt dat ik verder ga. Zonder neutje? En dat kleine restantje anijslikeur dan? Jawel, in die grote wekpot op het aanrecht. Nee, anders ga ik beslist niet door met dit verhaaltje! Staat verdorie de redactie een paar weken lang vol met allemaal lekkers en mag je er niet aankomen omdat het moet rijpen, is van de ene op de andere dag opeens alles verdwenen.... O ja, Oscar dus.


Dames-heren-buitenlui, dit is onze Oscar. Binnenkort krijgt hij zijn certificaat Top-repor....
Hoezo is dat nog geheim? Oké, ik zeg er verder niks  meer over. Nee, hand op mijn hart.
Os is gefotografeerd door (de dames) in de Kruidentuin.
Mevrouw K., mijn tekst is opeens pleiten! Wilt u even komen? Dank u wel.


En dit is Oscar weer, maar nu zit hij in de eh... Moerbeiboom.
Erg lekker die anijslikeur mevrouw K.! Heeft u echt geen flesje voor mij achter gehouden? 33 procent? Ja, ik doe kalm aan. Bent u al nieuwe likeurtjes aan het maken? Waarom niet? O ja, Oscar dus.
Waar hij nu precies naar kijkt kunnen we u niet zeggen want we waren er niet bij. En daarom gaan we nu naar de volgende foto.
Mevrouw Katblad, hij doet het weer niet! Kunt u even komen helpen?
Dit is wel een erg mooie foto, net als de vorige trouwens.
Mevrouw Katblad, heeft dit nog wat opgeleverd, qua geld voor de inzameling? Wel, het zijn toch maar onze katten en die hadden best met het po(e)seren een eurootje per foto kunnen vragen, niet? Oh. U vindt dat onze gasten toch al veel hebben uitgegeven aan het goede doel. Nee, ik bemoei me er verder niet meer mee. Nog een klein slokje zou me daarbij best kunnen helpen. Om me er niet meer mee te bemoeien inderdaad.
Mevrouw K., mijn tekst is weer zoek! Heeft u nog even? Hoezo kunt u niet alles tegelijk? Ja, eerst dat slokje en dan ga ik weer verder.


Even kijken wie we hier hebben.
Ja, links zien we Panda (onder) en Hallemans. Harremans dus, ja.
En helemaal rechts zien we dus Myo. Erg knappe foto met die twee huizen naast elkaar. De hele club van Hof is Vol in één afdlukje bij elkaar! Ik zou zeggen: extla bonuspunt hiervoor!
Dit was de laatste foto.
Oh, ik hoor net dat er nog een foto is. Hoe doe ik dat? Mevrouw K.! M'n tekst is weer ondelin zoek gelaakt! Ik neem ondeltussen nog maal een nipje. Of tawée misschien. Of dlie desnoodszzz. Nee, ik ben nog langelang niet dlonken! Ligt aan uw oorrrrren indeldaad. RRRRRRRRRR, hoolt u wel? Nee, niks aan de hand.


Wat zien we hieg, mevrouw K.? Dat lijkt onze likeul wel! Wat een klein lotflessie eigelukjk, niet? Oh, dat vonden de damez zelf ook. Ze willen dus de volgelijke keerr-rr gewoon een halve litel of een litel! Hiepeldepiep!
Wel, daal ben ik natuurlijkkuk helemaal vool. Jawel, we huulen gewoon een luimte om al dat spul op te kunnen slaan en dan bewaal ik de sleuterrrrr. Hopla! Omdat u mij voor 200% kunt veltlouwen indeldadidaad. Waarom heeft u eigenlijk niet mil van dat lekkerelele spul gemaakt? Ah, u wist niet zekerlof het wel zou velkopen. Nou, daal hoeft u nu niet meel over te twijfelellen, heh? Hik. U had dus 6 litel basisdlank geklocht waalmede u aan het welk bent gegaan? Ik stel voorrr om voor de volgende keel zoon 30 litel te fabliceelen. Hoppeldepop! Ja, allemaal natuulijk voor het doege loel natuuluk. Goeie doel, jaweldiedeldie!
Hoozo moet ik nu oprrrrrlotten?


Beste mensen, excuses voor deze laatste regels. De hoofdredacteur was zichzelf niet meer, zeg maar. Wat probleempjes met de spraak. Het viel ons pas op toen er allemaal rode streepjes onder de woorden waren verschenen, en u weet vast wel wat dat beduidt.... Helaas was ik er zelf te laat bij. Te druk met schenken, ja.

Wij bedanken tot slot de dames Monique en Sabine voor deze leuke foto's en spreken de wens uit hen op een volgend katbladfeest weer te mogen ontmoeten!
(En nogmaals excuses voor het rare taalgebruik van de hoofdredacteur. Komt waarschijnlijk door een opkomende migraine of zoiets. Wij zullen zo maar niet te uitgebreid gaan koken...)

5 opmerkingen:

Moon zei

Wat een geweldig leuk stukje mèt onze paar fotootjes! We voelen ons vereerd (ik spreek ook maar even namens Sabien)!
O ja, hierbij alvast de reservering voor wat van die grotere flesjes ;-)

Jacq. zei

Ook hele leuke foto's, zeg!

sanne zei

Wat een leuke foto's!

Annemieke zei

Wat een mooie foto's, vooral foto drie van Oscar is heel mooi!

katja zei

Wow, jullie foto's zijn wel heel goed gelukt! Wat een leuke foto's van Oscar!