Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 juni 2012

Doorzakkertje

Als Oscar niet bezig is met vogels bestuderen, verkennen of Pergola-Zitten, kunnen we hem vaak vinden in de Kruidentuin, bovenop de struiken bij de parkeerplaats. Daar ligt hij dan wat uit te rusten van zijn drukke werkzaamheden en kan er tevens uitstekend de hele tuin in de gaten houden.
Zelf hebben wij het nog nooit mogen meemaken, maar wij hoorden van een Kruidentuinbewoner dat het liggen op het struikgewas niet zonder gevaar is; Os schijnt regelmatig door de takken heen te zakken, en dat is natuurlijk een bijzonder komisch gezicht.


Wel, Os had ons zien aankomen en besloot naar ons toe te lopen; hij is namelijk, hoe moe ook, altijd in voor een wandelingetje met mevrouw K. of een portie knuffels (liefst beide tegelijk). Heel voorzichtig kwam hij overeind.
Op deze foto kunt u zien hoe zorgvuldig hij zijn poten op de takken zet.
Uiteraard was het leuk geweest om een keer een foto te kunnen maken van een doorzakkende Os, maar dat zat er nu niet in.
Misschien hebben we een andere keer meer geluk.

1 opmerking:

ina zei

O, wat jammer dat er geen foto is van een doorzakkende Os!