Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 juni 2012

Ingezonden: Triest nieuws

Triest nieuws vanuit Leiden Noord.
Ik woon daar in een flat waar al een maand of zes een poesje rondzwerft. Vier maanden geleden bleek ze een nestje kittens te hebben, ze is toen met kittens en al opgehaald. De kittens zijn herplaatst en moeder poes werd gesteriliseerd en in goed overleg met een zeer meelevende buurman teruggeplaatst.
Er was een mooie schuilhut neergezet, en Loesje (naam bedacht door buurman) kreeg elke dag eten en water. Tot er twee bewoners gingen klagen over het aanzicht van de flat....zucht. Maar nog geen probleem, wijkagent en woningbouw erbij, Loesje mocht blijven. Ze werd zelfs al wat minder schuw voor de mensen die haar lief aanspraken.

Een paar dagen geleden was opeens de schuilhut verdwenen. Ik naar de buurman. Hij vertelde dat iemand de schuilhut twee straten verderop had zien liggen, Loesje er zwaargewond in. Gelukkig heeft ze het overleefd, maar had wel een gebroken kaak, een wond aan haar bekje en een gebroken poot. Wat er gebeurd is weet niemand, maar dit was duidelijk het werk van een kattenhater.

Hopenlijk komt Loesje er weer bovenop! Maar kijk dus maar goed uit, in Leiden Noord!

Inderdaad een heel triest bericht Jolanda. Afschuwelijk dat dit soort dingen gebeurt; onvoorstelbaar dat er mensen zijn die een onschuldig dier zo kunnen mishandelen. We zijn even helemaal perplex...

13 opmerkingen:

Frans zei

Als er kosten gemaakt moeten worden voor de kaak van Loesje, sta ik klaar.

ina zei

Wat een verschrikkelijke mensen zijn er toch!

Femke zei

Wat afschuwelijk!! Je blijft je verbazen over mensen. De schuilhut kapot maken is één ding, maar waarom een onschuldig poesje pijn doen. Ik heb er gewoon tranen in mijn ogen van en duim dat Loesje er weer bovenop komt.

Wad Woord en Wol zei

Te triest voor woorden...

Frans zei

Niet cynisch of grappig bedoeld, maar ik vroeg me ineens af of die dierenpolitie (caviacops) van Dion Graus (PVV) juist voor dit soort gevallen, misstanden bedoeld was ???

Jolanda zei

De buurman net gesproken het gaat iets beter met Loesje, ze heeft 24 hechtingen, pootje in het gips maar de wondjes lijken goed te genezen, als ze is opgeknapt gaat ze naar het asiel, ze blijkt vrij sociaal dus ze hebben goede hoop op een nieuw warm mandje. wel is duidelijk dat het echt mishandeling is geweest en geen aanrijding ondenkbaar dat mensen zoiets in hun hoofd halen.

Hans zei

Ja, ik ben het Frans eens, hier mag best werk van gemaakt worden! Mensen die dit soort dingen doen verdienen inderdaad juridisch aangepakt te worden, om me zo uit te drukken.

Annemieke zei

Hier zijn natuurlijk geen woorden voor. Hoe kun je dit nou doen? Arme Loesje. Hopelijk komt ze er bovenop.

Wilma zei

Jeetje, wat vreselijk! Gelukkig is ze nu veilig.

Frans zei

Kan iemand uit die straat aangifte doen ?
Of is men bang voor repressailes. Naast dierenmishandeling is m.i. hier ook sprake van vandalisme c.q. diefstal van die haarsleurhut, althans als iemand eigendomsrechten kan claimen.Die wijkagent moet i.i.g. ingelicht worden. Het mag geen trend of recidive worden.

de redactie zei

We hebben begrepen dat de wijkagent op de hoogte is.

Anoniem zei

Les net dit verhaal met verbazing. Ik ben de kattenverzorgster van het asiel. Loesje is inderdaad bij ons, maar in goede gezondheid. De man die hem verzorgde verteld tegen iedereen een ander verhaal. Ik kan iedereen verzekeren dat ze niks heeft en dat ik een leuk nieuw baasje voor haar ga vinden.

stevenshage zei

Ik had begin van de avond al reactie hierop gegeven, maar zie die niet staan. Misschien is er iets mis gegaan, maar wil erg graag laten weten dat verhaal van mishandeling niet klopt! Loesje zit idd in asiel en is kerngezond! Dit is een roddel, die wij ook al hadden vernomen. Maar loesje heeft vanaf dag 1 dat ze bij ons zit helemaal niks. We gaan haar fijn herplaatsen. Stevenshage