Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 juni 2012

Weet u al hoe ze gaat heten?

Nee mevrouw Katblad, nu mag ik weer een keer. Ik kan het best, let maar op. Schenkt u nog maar een wijntje voor me in, dan komt alles goed. We zijn trouwens over de honderdduizend heh? Ja, nu gaat het geld vast en zeker eindelijk binnenstromen. En de geschenken ook natuurlijk.
Wie zijn dit trouwens? Ah, het lapje en een broertje. Het lapje is zeker die voorste? Ja, dat dacht ik al. En waar komen deze fraaie opnames vandaan? Ach natuurlijk, bij Wilma. Was u daar dan? Nee? Oh, MaGiz dus, en zij maakte deze foto's. Waarom eigenlijk? Het lapje komt in de Katbladbuurt wonen? Toch niet bij ons, heh? Ah, bij Myo dus. Weet zijn mens Dennis daarvan? Natuurlijk, hij was mee met MaGiz om de kleine te keuren. Oh pardon, om kennis met haar te maken uiteraard. Ja, nu ben ik weer helemaal op de hoogte. En deze plaatjes zijn gemaakt in de opgeknapte kittenkamer? Ja, het ziet er erg gezellig uit. En zullen we dan nu maar de volgende foto opladen? Tenminste, als u eerst mijn glas bijvult natuurlijk.


Ach, wat een moppie. Ja, eerlijk waar een schatje. Is dat mens Dennis die daar zit? Ja dus. Wel, hij houdt haar wel een beetje bezitterig vast, heh? Oh, ze moeten nog aan elkaar wennen, en hij voelt alvast even hoe zacht haar vachtje is.
Nee, ik red het verder wel dus u kunt rustig de aardappeltjes opzetten, en ik eet graag mee als u het niet erg vindt. Asperges? Ja lekker. De laatste van het seizoen zeker, heh?Gehaktbal is ook goed. Maar wilt u nu eindelijk eens mijn glas bijvullen? Nee, anders kan ik hier niet mee verder. Ja, dan loop ik vast wegens vochtgebrek.
Lapje dus. Wat een grote oren heeft ze, niet? Oh, die groeien dus niet meer mee met de rest. En die blauwe ogen? Worden die straks groen? U denkt van wel. Dan gaan we nu even naar de volgende foto kijken, als u het niet erg vindt tenminste. Ja, ik krijg al aardig door hoe dat moet.


Broertje van lapje? Dacht ik al. Gaat al netjes zelfstandig op de bak, heh?
Zijn die broertjes eigenlijk al besproken? U weet het niet zeker maar dacht van niet? Ach.
Heeft u de zolder eigenlijk al helemaal opgeruimd? Nee, ik vraag dat zomaar. Heb ik geen bedoeling mee, nee. Maar ze zijn wel erg leuk heh, die ventjes? En misschien zijn het ook wel erg goeie reporters, heh? Ja, het is inderdaad nog te vroeg om dat te kunnen weten, daar heeft u gelijk in. Zullen we dan maar naar het volgende plaatje kijken? Nee, laat die zolder maar zitten.
Ah, dit is lapje weer en ze drinkt uit een bakje.
Ze heeft wel een wit oortje. Weet Dennis al dat hij dat moet insmeren tegen de zonnebrand? Oh, ze moet dus voorlopig nog binnen blijven....
Weet Myo eigenlijk al dat het lapje bij hem komt wonen? Bent u niet van op de hoogte. Dan wordt het tijd dat u hem eens gaat informeren. Ja, Myo moet voorbereid zijn, anders wordt het helemaal niks. Nee, straks pakt hij zijn koffer en dan staat hij hier voor de deur, vanwege die snoepjesvoorraad van u en omdat hij het zogenaamd thuis niet meer ziet zitten. Nu niet boos worden mevrouw K.! Schenkt u uw eigen glas ook nog maar even vol, en als u dan toch bezig bent kunt u dat van mij ook nog even bijvullen, dat scheelt straks weer een loopje naar de koelkats, eh kast.


Ah, hier zitten ze dus alle drie bij elkaar. Wel naar om te bedenken dat ze straks van elkaar gescheiden gaan worden, niet? Oh mevrouw K., nu moet u niet gaan huilen hoor! Nee, u moet maar goed bedenken dat het bij poesjes anders gaat dan bij mensen. Ja, ze vergeten sneller en wennen heel gauw aan een nieuwe situatie. Kijk maar naar de Boez, heh? Ja. Die weet niet beter of hij heeft hier altijd gewoond, toch? Ja, en daar gedraagt hij zich ook naar, maar dat is nu niet van belang of relevant. (Het kleine profiteurtje...) Nee, u verstond mij verkeerd. Even kijken of er nog meer foto's van MaGiz zijn. Heeft ze trouwens uw wielhuis heel teruggebracht? Nee, dan is het goed.


Ah, dat is de kleine lap weer, en als ik het goed zie zit mens Dennis daar op de achtergrond. Weet hij trouwens al wat zo'n klein ding allemaal nodig heeft? Natuurlijk zal Wilma dat hem vertellen, ja. En u gaat donderdag even met Dennis shoppen? Kleine krabpaal? Klein kattenbakje? Speciaal kittenvoer enzo?
Ze is wel mooi getekend, heh? Weet u al hoe ze gaat heten? Oh, dat is dus nog geheim.
Tussen trouwens haakjes, mijn glas is weer leeg mevrouw K.! Zou u nog even zo vriendelijk willen zijn?


Nou, dat lijkt wel een beetje ruzie, niet? Jawel, zo kijken de Os en Boez ook wel eens naar elkaar en dat zie je ze even later meppen naar elkaar. U noemt dat spelen? Niet voor het eggie?
Ruik ik nu aangebrande aardappeltjes, mevrouw K., of vergis ik me? 


Ach, hier is ze uitgeput zo te zien. Ja, het is nog zo'n klein ding, heh? Hoe oud nu? Bijna negen weken? Oh, op de foto 7 weken, maar nu inmiddels 8. En wanneer komt ze naar Leiden? Met negen weken? Eind van deze week? Maar dat is al heel gauw, mevrouw Katblad! Gaan we dat nog vieren? Welkomstcomité? Fanfare? Borrel met hapjes?
Nee, natuurlijk moet de kleine rustig kunnen wennen in het Hof, dat snap ik best. Nee, geen borrel, geen fanfare, dat komt later nog wel.
Had u trouwens nog wat in de wijndoos? Dan gaan we nu even gezellig samen op de komst van de kleine lap proosten. Weet u al hoe ze gaat heten? Oh, had ik dat al gevraagd. Geheim nog, ja. Vult u mijn glas dan nog even bij, mevrouw K.? En laat u de gehaktballetjes niet aanbranden? Hoezo kan ik de boom in?

5 opmerkingen:

Inge zei

Oooooow Dennis! Wat een Heerlijkheidje!
Mag ik snel op kraamvisite komen, please!!!

Sabine zei

Gut wat schattig, dat wordt weer een boel leven in huis !

Wad Woord & Wol zei

Zucht...smacht..

Moon zei

Wat ontzettend lief, die kleintjes!

100.000 zei

Oh, wat een schatjes.
Om te zoenen...