Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 24 juni 2012

Dakje met uitzicht

Gisteren heeft Oscar weer enige tijd op het dakje van zijn favoriete wielhuis gelegen. Hij had vanaf die plek zeer goed zicht op de boom waarin vele vliegebeestjes (die gevederde soort) zaten te kwinkeleren. Omdat Os daar best comfortabel lag en geen honger had, vond hij het niet nodig om de boom in te klimmen om zo'n vliegebeestje te vangen. Het kan ook zijn dat hij eindelijk de zinloosheid van een dergelijke actie inziet; hij probeerde het al zo vaak tevergeefs....Nu dit prachtige wielhuis weer vlakbij de redactie staat geparkeerd, heeft Oscar besloten om zijn record-poging Pergola-Zitten voorlopig te laten voor wat het is, dat wil zeggen dat hij kiest voor "Wielhuis-Zitten". We hebben hem in elk geval inmiddels meegedeeld dat wij voor deze hobby niet bereid zijn met de tijdklok te gaan zitten, ook al omdat er nog meer haarfabrieken zijn die ook graag willen kunnen genieten van het fraaie dakje met mooi uitzicht.
Zoals Cera dus. Zij zit hier op de achterbak van hetzelfde wielhuis ongeduldig te wachten tot Oscar eindelijk eens opdondert.

3 opmerkingen:

ina zei

Dit bijzondere wielhuis doet mij denken aan de Oude Schicht van Heer Bommel, die heeft ook een linnen dakje.

Frans zei

Ik vind die stoere Os net een artillerieluitenant, die laten we zeggen boven zo'n NAVO gevechtstank op de uitkijk uitsteekt.

Mevrouw Katblad zei

Wij hebben met erg veel plezier kennis genomen van bovenstaande associaties!