Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 13 juni 2012

Hopeloos geval!

Cera stond ons al aan de kade op te wachten. Want wat was er gaande?
MaGiz had gemauw gehoord, het kwam van de overkant van het Gevaarlijke Water, en toen ze gezien had dat Balou daar weer zat, belde ze mevrouw K.
Deze had nog enige tijd nodig om zich te kleden enzo, en al die tijd was Cera (als goed reporter) bij het Gevaarlijke Water blijven wachten tot er iemand van het Katblad kwam om het nieuws vast te leggen; iemand met een camera dus.MaGiz was na haar melding aan het Katblad al direct naar de overkant gegaan en had geprobeerd om Balou met een bakje brokjes te lokken. Zij werd daarbij flink dwars gezeten door haar eigen haarfabrieken en Monster(!), maar toen er alsmaar meer wielhuizen en fietsers voorbij kwamen kozen zij het hazenpad. Behalve dus de Wams. Want al was hij hier op vreemd terrein en buiten zijn territorium, hij moest en zou in de buurt van MaGiz blijven. Hij was nu druk bezig sporenonderzoek te doen in de buurt van een bbq, zoals u op de foto kunt zien. Maar waar was MaGiz ondertussen? Wij speurden de kade aan de overzijde verder af.

Ah, daar was zij. Balou had zich enige tijd verstopt gehouden onder een wielhuis en was net weer tevoorschijn gekomen. Maar hij vertikte het alleen wel om naar MaGiz toe te gaan. Eerder (hoorden wij later) had MaGiz Balou al bij zijn kladden kunnen grijpen, maar hij was weer ontsnapt en blijkbaar vertrouwde hij MaGiz nu niet meer zo.
Ondertussen had zij wel kans gezien om Balou's mensen te berichten dat hun haarfabriek weer erg ver van huis was gegaan.Mevrouw K. besloot ook het Gevaarlijke Water over te steken, maar had eerst niet door dat Cera haar was gevolgd. Zij vond dat niet prettig, want er was veel (fiets-)verkeer, maar begreep wel dat Cera nu eenmaal reporter is en graag bovenop het nieuws wilde blijven zitten.
Cera zelf voelde zich ook niet helemaal op haar gemak, daar aan de verkeerde kant van het Gevaarlijke Water. Ze ging er maar even bij zitten en wachtte af wat mevrouw K. nu verder zou gaan doen.Een heel eind verderop zagen wij MaGiz in de richting van een wel Heel Gevaarlijke Weg lopen. Dat moest betekenen dat Balou ook die kant uit was gegaan.
En dat was ook inderdaad zo.
Mevrouw K. bedacht dat het geen zin had achter hen aan te lopen; het was beter dat Balou weer de kant van onze brug op zou komen en dat zou hij niet doen als mevrouw K. hem de weg zou versperren. Daarbij kwam ook dat ze Cera niet nog verder mee (de Katbladbuurt uit) wilde nemen. Eén haarfabriek op drift was er al één teveel, heh?
Waar was Cera trouwens ondertussen gebleven?Daar had je het al: Cera was op weg naar het terras van Thassos. Jawel, mevrouw K. had best zin in een kopje koffie, maar niet hier vandaag. Bovendien duldt Thassos geen andere haarfabrieken op zijn terras en zaten we niet op nog meer problemen te wachten. Cera, ga je mee? We gaan weer terug!Cera koos helaas niet bepaald de makkelijkste weg terug naar de brug, en mevrouw K. hield haar hart vast.Ja, nu maar eerst even wachten tot al die fietsers voorbij zijn, en dan steken we snel over. Tjongejonge, wat een stress op de vroege ochtend!
Cera kwam gelukkig weer veilig terug in de Katbladstraat, en Wamy bleek ons te hebben gevolgd. Nu Balou nog. Waar was hij?
MaGiz kwam het ons vertellen. Balou was tot aan de Heel Gevaarlijke Weg gegaan en zat nu ergens op een vlonder op het water. Nou, niet om vrolijk van te worden dus. MaGiz kon daar verder niets uitrichten en hoopte dat Balou uit zichzelf weer terug zou komen lopen in de richting van het terras, weg van die HGW, zeg maar. En dat deed Balou gelukkig uiteindelijk ook. Even later zat hij weer op de plek waar zij hem eerder had zien zitten, onder een wielhuis. Wel, zijn mensen waren gewaarschuwd en met een beetje geluk zouden ze hem vinden voordat hij nog veel verder de stad in zou gaan....
Jawel, het liep goed af: tenslotte is Balou weer mee terug naar huis genomen.

Gaan wij Balou vaker zien? Dat zou best kunnen. We hoorden namelijk van zijn mensen dat Balou regelmatig op stap gaat en soms dagenlang wegblijft. Als hij dan eindelijk weer thuis is gekomen blijft hij daar een tijdje, in hun buurt, totdat de reiskoorts weer toeslaat.
Balou is dus eigenlijk gewoon een hopeloos geval....

6 opmerkingen:

Wad Woord en Wol zei

Balou, Balou wat laat je iedereen weer schrikken. Ik wilde bijna roepen: kom maar hier wonen op het rustige platteland met alle haarfabrieken, maar ik weet niet of dat de oplossing is. De haarfabrieken hier denken dat er nooit een auto langskomt, en zijn daardoor misschien nog wel onvoorzichtiger dan bij u in de grote stad, mevrouw K. Mijn buurpoes Karel bijvoorbeeld loopt rustig van de ene kant van de straat naar de andere en soms ontstaat er hier dan zowaar een file van wel twee auto's. Nou ja, een heel verhaal, dat hoeft u niet allemaal te plaatsen hoor. Maar ik was weer zo begaan met alle haarfabrieken daar en hier za'k maar zeggen.
Gelukkig is Balou nu weer even veilig thuis.

ina zei

Dat zijn 2 hopeloze gevallen in 1 week! Het lijkt wel of de moed in de schoenen is gezakt bij de redactie. Gelukkig heeft MaGiz wel de juiste kleur jas aan, anders zou ik het ergste vrezen voor vanavond.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Mevrouw Katblad zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Frans zei

Mooie mauwstraatmacrobiotoopfotoos.
In de habitat van Wad Woord en Wol zijn de rollen op straat idd omgedraaid kwa otomobiels en haarfabrieken. Wow das kattenluxe.
Wat leuk om MaGriz nu eens in vol ornaat in camouflagevoetbalvacht te zien. Is het MaGriz haarfabriekconfectiekapsel geverfd
trouwens ?

Annemieke zei

Wat een verhaal! Ik zou het ook eng vinden, zo'n avontuurlijke kat. Maar het zou natuurljk wel een heel goede reporter zijn....voor het nieuws buiten de katblad straat