Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 11 juni 2012

Die rottige wind!

Het is alweer een paar dagen geleden dat het behoorlijk hard waaide. Onze haarfabrieken houden daar niet van en bleven in de buurt van de redactie, zochten daar plekjes op waar ze een beetje uit de wind zaten.

Oscar zat achter de druivenplant op de bank. Er waren wat takken losgegaan en die waaiden om zijn kop heen, maar blijkbaar had hij daar geen last van. Mevrouw K. heeft ze overigens wat later weer vastgebonden, en daarmee bezig zag ze dat er al heel veel kleine trosjes in hangen! We hopen daarom op een lange, warme zomer zodat ze voldoende kunnen rijpen.

Boez heeft ook een rothekel aan sterke windvlagen. Hij had beschutting gezocht tussen de plantenpotten, of liever gezegd erin.Hier kunt u het beter zien: ons Boezelmanneke zit gewoon met zijn dikke achterste tegen de stam van onze Japanse Esdoorn aan te leunen, alsof hij bang is weg te waaien.

Onze oudjes waren binnen, Cera was waarschijnlijk even bij de buurvrouw op bezoek omdat zij daar graag de voerbakjes controleert. Nee, oude gewoontes slijten niet zo makkelijk en bovendien krijgen Charli en Ollie overheerlijke brokken van weer een ander merk dan wij serveren.


Charli zelf zat buiten en probeerde daar ook uit de wind te blijven.

Wel, omdat mevrouw K. ook niet dol is op wapperend haar, drong zij niet verder aan bij de haarfabrieken om een rondje te gaan lopen. Nee, in plaats daarvan ging zij verder aan de slag met haar zaterdag-cypto, die overigens nog steeds niet af is. Maar dat terzijde.
Verder is het soms gewoon even nodig om een rustige, saaie dag in te lassen...

Geen opmerkingen: