Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 10 juni 2012

De foto's van Jol

Op de valreep nog een paar foto's van Jolanda. Behendig als zij is, scheurde ze met haar elektrische stoel op wielen door de straten om de Katbladbuurt te verkennen. Geen Steeg was haar te nauw, geen stoep te hoog. Bravo!

Dit is Gizmo dus. Tenminste, dat vermoeden wij. Met zekerheid kunnen we het niet zeggen helaas, want we zien geen staart.
De Wams in een boom. Hij was aan het klooien met Oscar, hebben wij begrepen. Eerst dachten we dat Wamy zich steeds ophield tussen de marktkramen, maar deze foto bewijst dat hij ook nog tijd had voor andere dingen. Zo zie je maar weer!

En dan tot slot de Os, die blijkbaar door de Wams werd afgeleid toen hij ook naar boven wilde klimmen.
Nee, het was niet bepaald saai daar rond het Plein!
Deze foto's van Jolanda maken dat nog eens extra duidelijk.
Dank je wel, Jol!

6 opmerkingen:

Annemieke zei

Mooie foto van Wamy in de boom.

Inge zei

Leuke boomklim foto's Jolanda!

Anoniem zei

Hahah Os lijkt op die foto een klein kindje dat voor het eerst probeert te staan.

Moon zei

.....heerlijk, die wilde "gloeiende-vijf" blik van Oscar..... (een aantal van onze katten van vroeger, hadden na het doen van een "grote boodschap" vaak de Gloeiende Vijf.....dan sjeesden ze het hele huis/tuin door.....van opluchting waarschijnlijk......)

Mevrouw Katblad zei

Gloeiende vijf? Graag uitleg, mevrouw Moon!

Moon zei

Gloeiende Vijf bij Katten = na het dumpen van een grote boodschap in tuin of kattenbak, van pure opluchting de kattenkolder in je kop krijgen en als een idioot door het huis of de tuin racen, waarbij je nauwelijks aandacht hebt voor datgene om je heen. Duurt een paar minuten en daarna is het net alsof er niets is gebeurd.