Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 25 juni 2012

Camouflage-probleem

Cera heeft enige tijd geprobeerd zich te verstoppen in de Kruidentuin. Waarom weten we natuurlijk weer niet, maar we vermoeden dat ze dit deed om te testen of haar vachtkleuren dusdanig goed bij die van het gewas aansluiten dat er van het kameleon-effect of iets dergelijks gesproken kan worden; handig om te weten voor het geval zich noodsituaties voordoen.
Wel, u ziet het zelf: van echte camouflage was hier nauwelijks sprake.
Ook haar achterkant viel behoorlijk op in het door haar uitgekozen gewas,  dus om echt (of bijna) onzichtbaar te zijn zou ze dieper tussen de sprieten moeten wegzakken.Wel, hoe Cera ook haar best deed, ze bleef behoorlijk zichtbaar.
We hebben nog geprobeerd een andere schuilplek voor haar te verzinnen, één die beter bij haar vacht kleurt, maar we kwamen er niet uit. Immers, graanvelden hebben we niet in de stad, evenmin als een tijgerlelieplantage of pompoenkwekerij.
Wij hebben Cera daarom aangeraden om in noodgevallen gewoon heel snel naar huis te komen. En dan willen wij wel zorgen voor een passende dekbedhoes of tijgerprintkleedje (desnoods).

2 opmerkingen:

Gerda zei

Ze kan ook de boom in.

katja zei

Ach, het is al weer bijna herfst (ahum...) en dan is Cera weer prima gecamoufleerd tussen de herfstbladeren.