Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 15 juni 2012

Ingezonden: Schimmelinfectie!

Onze lezeres Ina (mens van Iwan, Igor, Lotje en Caja) had op internet een zielepietje gezien. Een blauwe rus (meisje) van 6 jaar met traumatisch verleden. Zat ergens ver weg in een asiel. Ze (Ina) moest alleen nog even manlief overhalen maar dat lukte haar (weer), dus maakte ze een afspraak met het asiel om de poes op te komen halen. Maar toen...

Ina:
Even een teleurstellend bericht: we hebben Cieniy niet meegekregen.
Ze bleek namelijk een schimmelinfectie te hebben en omdat dat heel besmettelijk is moet ze in het asiel in quarantaine en een behandeling krijgen van een maand of 2, 3.
Dus we hebben 3 uur voor niks gereden vandaag.
Nou ja, ook niet helemaal waar, we hebben haar nu gezien en ze is echt schattig, wel erg bang, maar ze heeft heel veel meegemaakt.
Ze is als zwervertje binnengebracht, ze bleek zwanger te zijn, is in een opvanggezin geplaatst met haar kleintjes, maar die mensen hadden niet veel ervaring met katten.
Dus die hebben haar teveel onder druk gezet, waardoor ze niet goed voor haar kindertjes kon zorgen.
Ze is toen weer zonder kittens naar het asiel teruggebracht, waar ze is gesteriliseerd en gechipt.
En nu heeft ze dus ook nog een schimmel, korstjes op haar neusje.
De asielmedewerkers die er nu waren, waren erg boos op degene die gisteren tegen ons had gezegd dat ze gezond was en gehaald kon worden.
Bovendien was ze daarna bij een langharige poes in een hok gezet, en dat beestje is nu natuurlijk ook besmet.
Het was heel duidelijjk te zien, haar hele neusje zat vol met korsten; met de lamp erop lichtten er 2 plekjes op, dus schimmel.
We hebben haar nu maar gereserveerd, als ze beter is krijgen we een telefoontje, dan gaan we haar halen.

Lekkere boel in dat asiel! Wij hopen dat Cieniy snel weer helemaal gezond is en naar haar gouden mandje in de Katbladbuurt kan worden gebracht!

3 opmerkingen:

Inge zei

Wat zielig voor het poesje. Eindelijk een platinamandje gevonden, moet ze nog lange tijd wachten om er in te kunnen liggen.
Schimmel bij katten is zeer besmettelijk en mensen zijn ook vatbaar, zij kunnen dan ringworm krijgen. Heel lastig om van af te komen deze schimmel, vandaar dat het poesje zo lang apart moet.
Sterkte met wachten op dit lieve diertje, Ina & Jaap.

Moon zei

Hoi Ina! Hopelijk knapt het poesje snel op! Als ze toch maar kon weten dat haar mandje in de Katbladbuurt al klaar staat......dan zou die schimmel zo weg moeten zijn! Ik duim voor een zeer spoedig en snel herstel!

Annemieke zei

Arm beestje. Hopelijk wordt ze snel beter. Arme Igor en Iwan...zijn ze weer in der minderheid als man (en het hijmens Jaap natuurlijk ook - maar die is dat wel gewend met drie dochters)