Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 1 juni 2012

Het is wat met die oudjes...

Wij hadden het geluk om tijdens onze ronde de 21-jarige Gabber (oudste van de Katbladbuurt zover wij weten) weer eens tegen te komen. Gabber doet het nog steeds goed, al heeft ook hij (evenals onze hoogbejaarde dame TT dus) een beetje last van Katzheimer. Hij komt dan ook niet zo vaak meer buiten, maar nu, op een dag dat de zon even scheen, wilde hij wel een momentje zijn neus buiten de deur steken.

Zijn mens vertelde ons dat Gabber hooguit nog wel eens de Steeg op en neer loopt, maar veel verder gaat hij niet meer. In de Katbladstraat zullen wij hem daarom waarschijnlijk niet meer zien, tenzij hij zou verdwalen. En in dat geval moeten we er natuurlijk allemaal voor zorgen dat hij weer veilig thuis komt, heh? Ja....


Tja, daar had je het al.
Gab was naar de overkant van de Parallelstraat gedribbeld en zat daar enige tijd voor de verkeerde deur.
Dat komt dus wel vaker voor, vertelde zijn mens ons. Gelukkig had Gab bij het horen van haar stem in de gaten dat de betreffende deur voor hem niet zou opengaan en kwam hij terug naar huis.
Gabber moet dus in de gaten gehouden worden, ook weer net als mevrouw Troy. Het is wat heh, met die oudjes!
Ja....

4 opmerkingen:

ina zei

Wat een lieverd!

Annemieke zei

Wat een leeftijd!!

Wad Woord en Wol zei

Gabber ziet er nog mooi uit voor zijn leeftijd.

Frans zei

@Ina:
mag ik vragen hoe jong je bent ?
groetjes, Frans