Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 20 juni 2012

Verborgen schatten

Toen mevrouw K. even naar de Kruidentuin ging om nieuwe hommelsoorten te ontdekken, kwam daar opeens een gapende Wamy uit het struikgewas naast de parkeerplaats tevoorschijn.
Het lijkt wel of hij daar dagelijks naar toe gaat om dutjes te doen, terwijl MaGiz ondertussen denkt dat de Wams alsmaar druk aan het jagen of plagen (van andere haarfabrieken) is. Nou, mooi niet dus, want dit was al de tweede keer korte tijd dat Wamy geeuwend uit de struiken kwam en vervolgens zijn rek- en strekoefeningen deed.

Maar Wams was niet de enige die aan het luieren was geweest; ook Oscar kwam uit de bossages tevoorschijn. Doch hij had natuurlijk liggen wachten op mevrouw K. om met haar de reportersronde te gaan lopen; dat is namelijk niet iets wat je zo gauw in je eentje doet.Er was nog een haarfabriek die plots opdook, en dat was Siep. Wij hebben niet gezien waar ze vandaan kwam maar het was in elk geval erg duidelijk waar ze heen wilde: naar huis, naar binnen.
Of wij misschien toevallig een sleutel hadden om de deur voor haar mee te openen?
Helaas....
Wel, in dat geval mochten we niet dichter bij haar in de buurt komen.

Soms is het, zonder dat wij het weten, erg druk met haarfabrieken in de Kruidentuin. Oscar komt altijd wel tevoorschijn, maar Lima bijvoorbeeld houdt zich graag verborgen. Verder heeft de Boez daar soms ook een handje van, zat Vlinder (ze is inmiddels verhuisd hebben wij begrepen) ook regelmatig voor haar huis in het struikgewas, vertoonde Mini hetzelfde gedrag en zien wij Zwarte Gijs ook wel eens stiekem uit het groen tevoorschijn stappen. Soms zelfs schuilen er wel eens vreemde snuiters. Zo zie je maar weer, nooit te snel denken dat er geen haarfabrieken in de Kruidentuin zitten of liggen, altijd even stil blijven staan en wachten, of rustig op een bankje gaan zitten. Want u zou namelijk zomaar verrast kunnen worden.

1 opmerking:

Wad Woord en Wol zei

Soms zitten die schatten zelfs zo maar voor je eigen voordeur. Gisteren nog, kwam ik met mijn blafbeest thuis van een rondje en zat er een zwarte parel open en bloot, niks verborgen. Maar wel een parel die ik nog nooit had gezien...en dat voor een dorp met net 400 inwoners. Zegt vast meer over mij dan over deze black beauty.