Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 4 juni 2012

Wat zag het er goed uit!!!

Om elf uur begon de opbouw van de zolderverkoop. Een paar sterke buurmannen hadden geholpen twee grote feesttenten op te zetten en een aantal tafels te brengen.  Vervolgens werden de 12 verhuisdozen met zooi van de zolder van mevrouw K. opgehaald (oud servies, pannen en potten, stripboeken, kampeerzooi, kinderspeelgoed, puzzels etc.) en de vele zakken spullen die de afgelopen week naar de redactie werden gebracht, en dat alles werd op de tafels op het Zooiplein uitgestald.
Wat was mevrouw K. blij dat haar huiskamer weer wat meer herkenbaar werd! En we waren ook erg blij dat het tenslotte zelfs stopte met regenen zodat alle spullen droog overgebracht konden worden!

Al sinds de winter had een aantal mensen hard zitten haken en breien, en deze prachtige dassen en sjaals waren daar het resultaat van.
En zo begon het steeds meer op een echte rommelmarkt te lijken!
Overal lagen papieren om de bezoekers erop attent te maken dat de verkoop voor het goede doel was, en dat ze best meer mochten geven!De Boez was er ook bij, maar dan als foto op t-shirt. Onze kleine grote Boef zat in werkelijkheid onder het bed van mevrouw K., bang geworden van al die mensen op de redactie die maar in- en uitliepen.
Mevrouw Troy bleef ook liever boven (op bed), Cera en Oscar hebben we nog wel buiten gezien, Japekoppie kwam af en toe even kijken of er misschien al een kaasproeverij bezig was. We moesten hem keer op keer teleurstellen...
Heel erg druk werd het niet, maar de mensen die kwamen gaven gul!
De geraniums en Nepeta van Katja.
Het Grabbelbord van MaGiz.Wamy hadden wij ingehuurd voor de bewaking...
Hij was niet van onze rommelmarkt weg te slaan! En de kinderwagen (die wij helaas niet hebben kunnen verkopen) vond hij helemaal super!
Om de één of andere duistere reden echter wil MaGiz de wagen niet mee naar huis nemen...

Ondanks het weer (koud!) en het feit dat het niet storm liep, was onze markt toch een groot succes!
Het weer inpakken van alle niet-verkochte zooi was ook nog een hele klus, en wij hopen dat de Kringloopwinkel de boel heel snel kan komen ophalen.
Alle harde werkers: HEEL ERG BEDANKT!
Over het feest schrijven wij later nog. De foto's daarvan moeten nog worden ontwikkeld, zeg maar....

5 opmerkingen:

Bart zei

Ik zal mijn foto's ook even ontwikkelen en naar de redactie sturen.

Wad Woord en Wol zei

Wat een mooie reportage :-)

Frans zei

Ik ziet zomaar absoluut prachtig mooie dingen op de picaas.
Kan ik die alsnog zeg maar financieel bespreken als bijdrage aan't goede poesendoel. Of is alles eigenluk al opgehaald door de Kringloop ? Die waren toch corrupt; is de Weggeefwinkel geen betere optie ?

Mevrouw Katblad zei

Nog niet alles is opgehaald. Wel veel verkocht dus.
Is er iets in het bijzonder wat je is opgevallen?
Trouwens, het spul gaat naar de Kringloop Volmolengracht, niet het Warenhuis.... De laatste is een commerciële designwinkel geworden, zeg maar. Geen lol meer aan dus.

Frans zei

Oh ja, er zijn er meer. Gelukkig. Volmolen zijn aardige mensen. Dat Warenhuis is in opspraak geweest.