Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 30 juni 2012

Diefstal!

Terwijl er nog genoeg kiwi-takken onder onze buitentafel liggen, wilde Loesje persé die ene die mevrouw Inge in haar fietstas had gedaan (om mee te nemen voor haar eigen Bob en Bill).
En daar Loes de fiets nogal gevaarlijk liet wiebelen, gaven wij haar maar haar eigen tak op een plek waar het veilig voor haar was.Hier dus.
Nu moet u niet denken dat de tak in de fietstas tenslotte ook daadwerkelijk bij B en B terechtkwam! Neen, want mevrouw Inge ging nog even met mevrouw K. naar het terras. De fiets ging mee en werd op de brug gezet. De dames genoten op het terras op de brug nog een poosje van de zon (met drankje en hapje natuurlijk) tot het tijd was om weer naar huis te gaan. En de tak? Die bleek uit de fietstas te zijn verdwenen!
Toen mevrouw Inge navraag ging doen, verklaarde de eigenaar van de zaak gezien te hebben dat Thassos de Terraskat de tak gestolen had. Arme Bob en Bill? Wel, de volgende dag kwam mevrouw Inge een nieuwe tak voor hen halen. Zij heeft overigens besloten geen aangifte van de diefstal te doen.

7 opmerkingen:

Krien zei

Wat is dat...katten en kiwitakken? :-)

Mevrouw Katblad zei

Weet u dat echt niet?
Google op "matatabi"! Of een beter idee: blijf ons Katblad lezen!

Krien zei

owwww ik heb hier wel een je-weet-wel-kater die er baat bij zou hebben :-D

Moon zei

Ik word nu toch echt nieuwsgierig naar die kiwitakken! Bent u er al uit wat de naam is van de kiwistruik / -boom? Misschien dat ik er dan zelf eentje op de kop kan tikken! Lijkt me wel leuk, van die trippende katten bij ons in de buurt in Heemskerk!

Hans zei

Ik kan er niets aan doen, maar ik feliciteer Thassos met zijn diefstal: Gelegenheid maakt de dief! Je hebt groot gelijk Thassos. Als iemand een fietstas open laat staan met zwaar verboden harddrugs, moet ze zelf de gevolgen dragen! Ik ben wel benieuwd hoeveel brokjes zo een takje op de zwarte kattenmarkt doet :)

Hans zei

@Moon: Actinidea sinesns, te koop bij ieder willekeurig tuincentrum. Maar de takken werken alleen indien vers gesnoeid. Da's logisch, een versch(r)aald biertje is ook niet lekker. (De spelling mag allebei)

Mevrouw Katblad zei

De plant in de Hoftuin is inderdaad een Actinidia chinensis, maar daar bestaan meerdere soorten van. Niet elke soort is even aantrekkelijk voor haarfabrieken. We zullen eens een kweker raadplegen!