Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 4 september 2011

Ze wist het weer eens beter....

Boez (tegen de hoofdredacteur):
Ze (mevrouw K. - red.) wilde dat ik meeging om de Os te zoeken. Daar had ik helemaal geen zin in want het was veel te warm, maar ze bleef zo zeuren dat ik maar met haar meeging. Ze dacht namelijk dat hij ergens tussen de planten in de Kruidentuin zou liggen.
Natuurlijk kon ik haar gelijk al vertellen dat hij daar niet was, want het was ook in die tuin veel te warm, zelfs onder de planten, en dan ben je wel gek als je daar gaat liggen dweilen, heh? Maar ze luisterde niet naar me en dus ging ik tenslotte maar mee.

Voor de vorm deed ik maar effe of ik hem zocht, de Os, hoewel ik dus wist dat hij daar niet was. Om haar tevreden te houden inderdaad.
Ik deed het dan ook erg kalmpjes aan want het was erg warm, te warm. Ja, ik was namelijk al aardig op weg om mijn wintervacht te fabriceren en dan krijg je opeens nog van die hete dagen. Nee, dat is niet prettig en wat mij betreft mogen ze die dus wel overslaan. Die erg hete dagen dus, ja. Kunnen we nou door naar de laatste foto? Mooi. Nee, ik heb geen haast, hoezo vraag je dat?Wel, op dit plaatje ziet u dat ik erbij ben gaan zitten. Omdat ik dus geen zin meer had in het zoeken inderdaad, omdat ik dus wist dat dat zoeken toch geen zin had.
Nee, ik had namelijk Os allang gezien, zelfs voordat we van huis gingen; hij lag gewoon in een plantenpot bij de redactie te snurken. Ja, als zij (mevr. K. - red.) wat beter uit haar doppen had gekeken, had zij dat ook kunnen zien maar ze wist het dus weer eens beter. Inderdaad.
Zijn we nou klaar met dit interview? Dan ga ik weer terug naar het dak want daar zijn belangrijkere dingen te doen voor mij dan het meewerken aan dat stomme Katblad van jou. Nee, ik weet nog niet hoe laat ik weer thuiskom, maar waag het niet om me te gaan zoeken heh? Want dan kom ik inderdaad weer niet tevoorschijn. Nee, ook niet als je Os meeneemt. Nee, ik heb geen haast maar wil wel snel weg. Nou, doei dan maar, heh?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een grote muil voor zo'n verfijnd uitziend ventje! Tjonge jonge. Mooie kater met achter zich die bloemen: prachtige foto weer!

de fotograaf zei

Verfijnd? Dikke kop, dikke poten, tikkie (behoorlijk) verwaand......, maar ook ruwe bolster, blanke pit, en hij blijft onze benjamin en een lekker ding....
Dank voor het compliment!