Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 september 2011

Stomme balletjes!

Om Oscar van zijn dikke buik af te helpen, had mevrouw Katblad hem uitgenodigd mee te komen naar het Zooiplein om wat gymnastiek-oefeningen te gaan doen met een paar balletjes. Ja, speciale kattenballetjes uit de speelgoedmand van de Boez.
Die (Boez) was overigens niet meegegaan want had weer iets anders (belangrijks) te doen op ons achterdak.

Wel Oscar, daar liggen de balletjes. Een oranje en een roze/groene. Met welke gaan wij onze oefeningen doen?Helaas, de Os toonde geen enkele belangstelling voor de balletjes en was niet van plan om in beweging te komen.
Ja, een beetje verkennen en een reportersrondje maken wil hij altijd wel, maar je gaat toch zeker niet voor je fatsoen achter zo'n belachelijk balletje aanrennen, heh? Nee, een echte Verkenner A doet natuurlijk niet mee aan zoiets onzinnigs.....


Os zag van alles vliegen en hoorde ook nog allerlei interessante geluidjes om zich heen, maar volgens mevrouw Katblad probeerde hij alleen maar de aandacht af te leiden door te doen alsof. En zij trapte erin. Aanvankelijk dus.
Ongeduldig begon zij (mens Katblad) met de balletjes te rollen en gooien. De oranje pingpongbal rolde het lekkerst en stuiterde ook nog erg hoog.
En alsmaar probeerde zij de Os te enthousiasmeren en van zijn luie buik af te krijgen door het balletje voor zijn snufferd heen en weer te laten rollen en huppelen. Geen reactie, nop, niks, niente, nada, rien du tout.

Een keer (één keertje maar!) deed Oscar heel even alsof hij eindelijk aan de oefening wilde gaan deelnemen door naar het balletje toe te slenteren. Doch vlakbij draaide zij zich naar het hek toe omdat hij daar iets veel leukers dacht te ontwaren (zijn eigen schaduw?). Nou, mevrouw K. zag helemaal niks leuks, kreeg alleen maar last van haar rug door het steeds maar bukken en oprapen, verzamelde de balletjes en ging huiswaarts. Oscar bleef achter op het Zooiplein en waarschijnlijk slaakte hij een zucht van verlichting toen hij haar zag weglopen. Dacht ze nou echt dat hij moeite wilde doen om af te vallen door achter zo'n stom balletje aan te rennen? Wel, mevrouw K. zou toch met betere ideeën moeten komen!
(Wordt vervolgd.)

1 opmerking:

Anoniem zei

Doe de catnip truc! Smeer het er op een of andere manier aan of stop het erin. En wie wordt er dan heeeel slank van het achter een balletje aanhollen? Geen idee. Cats always outwit me. Als ik denk: dit moet lukken, kan ik het meestal wel vergeten. Ik ben dus niet de enige.