Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 september 2011

Worstelen....

Japekop worstelt.
Hij is vanmiddag een paar keer beneden gekomen voor een paar hapjes eten. Natuurlijk heeft mevrouw Katblad allerlei merken lekkers in huis gehaald, en biedt hem steeds iets anders aan - als hij maar eet. En dat doet hij dus, maar wel in heel kleine hoeveelheden.
Japekop worstelt.
Toen de voordeur openstond liep Japekop een paar keer naar buiten. Dan bleef hij in de buurt, deed een paar stapjes van ons huis vandaan waarna hij na korte tijd weer binnenkwam en terug naar bed ging.
Japekop worstelt.
Vanavond kwam hij beneden voor het diner. Wij moesten hem aaien tijdens het eten, anders was hij na één hapje alweer vertrokken. Hij deed zijn best en heeft een klein beetje Gourmet Diamant vermengd met een lepeltje Sheba-paté naar binnen gewerkt. Vervolgens is hij weer naar bed gegaan.
Japekop worstelt.
Onze grote Verkenner A en Senior Verslaggever heeft het moeilijk. Hij beweegt zich in slow motion, alsof hij weet dat hij zijn krachten moet sparen. Zijn stemgeluid is erg schor maar hij wil persé contact houden met mevrouw Katblad en blijft tegen haar praten.
Japekop is onze grote held, altijd al geweest.
Helaas moesten wij hem weer een pil (drie harde, scherpe stukjes want een hele is voor een blafbeest, 3/4 is voor de poes) toedienen, maar hij slikte braaf, al moest hij wel een beetje grommen. Sorry Japekop, ze maken voor haarfabrieken geen makkelijk te slikken gladde capsules. Sorry lief ventje, maar die scherpe stukjes moesten door je zere keeltje, je moest slikken, we willen je echt geen pijn doen.......
Vijf jaar geleden overwonnen we samen die gigantische maagzweer van hem, nadat de specialist hem al had opgegeven. Nu moeten we weer de strijd aangaan.
Japekoppie, altijd troost gevend als mevrouw K. migraine heeft of ziek is, altijd begrip in die grote, lieve ogen, mevrouw Katblad's allerbeste vriendje door de tijden heen. Hou moed lief maatje, hou vol. Veertien jaar geleden was je ons cadeautje en we willen zo graag nog langer van je genieten en je nog langer verwennen met kaasproeverijtjes.
Lieve, grote Verkenner A. Hou vol!

5 opmerkingen:

Anneloes zei

Misschien kun je van dat extra-voedzame kattenvoer van de dierenarts krijgen? Omdat hij zo weinig naar binnen kan werken, dan krijgt hij in elk geval zo veel mogelijk voedingsstoffen binnen. Het is een paté, maar je kunt het roeren, en dan wordt het een papje.

Inge zei

Anneloes bedoeld waarschijnlijk:

Hill's ad of Royal Canin Convalescence Support. Dat is voer voor verzwakte dieren, zit veel energie in en alleen verkrijgbaar bij de da.

Arme lieve Japie, hou vol!!

katja zei

Ach die arme Japekoppie toch. Wat duurt het dan lang hè, als je zo'n paar dagen moet wachten voordat je meer weet en hopelijk meer voor hem kan doen.

Anneloes zei

Ja, die bedoel ik, Inge, dank je!

Jacq. zei

Wat mooi en ontroerend geschreven over lieve en bijzondere Japerd.
Sterkte voor jullie beiden!