Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 september 2011

Prachtige kleur bruin!

Wij zagen Loesje zitten klooien en zooien in de Kruidentuin. Zij schijnt daar vaker te komen, behalve dan in het weekend want dan bezoekt zij haar vriendjes op de camping (tenzij het weer dusdanig slecht is dat haar mensen liever de voeten droog houden en dus thuis blijven).

Maar goed, dit keer zat Loesje dus in de Kruidentuin en voelde zich betrapt toen wij een foto van haar maakten.
Wel, voor de volgende foto ging ze maar even netjes zitten en zette een interessante blik op. Wij vinden echter de vorige foto ("betrapt") mooier omdat die prachtige kleur bruin van haar ogen daar beter op uitkomt. Heeft deze kleur bruin eigenlijk een naam? Wie het weet mag het zeggen!
Enfin, Loes (of Snoes) was daar niet om te po(e)seren maar om te klooien, dus toen onze fotograaf een derde foto van haar wilde maken keerde ze resoluut om en verdween in het struikgewas, richting het nagelkruidperk.
Wel, de mensen van de Snoes zullen wel erg blij zijn dat ze Loes haar vrijheid hebben gegeven, straks lekker kleefzaadjes op de bank en het dekbed! Maar dat zal Loesje wel geen ene donder kunnen schelen, heh? Nee, wij kennen dat: haarfabrieken nemen veel mee naar binnen maar vragen daar nooit toestemming voor! Tja....

3 opmerkingen:

Annemieke zei

Wat een mooie foto's weer!

Ik ben trouwens weer terug van lang weggeweest (geen internet in Denemarken...) Er is veel gebeurd! Oscar gefeliciteerd met zijn examen natuurlijk.

Anoniem zei

Roodbruin? Bruinrood? Als ze eens wist hoe mooi ze was.

ina zei

kastanjebruin, volgens mij.