Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 september 2011

De boventoon.....

Gisteren had Japekop een behoorlijke opleving, want hij at goed en ging zelfs mee op verkenning in de Kruidentuin.
Hier ziet u hem op de uitkijk staan terwijl de jonge jongens elders aan het snuffelen zijn.

Erg interessant mevrouw Katblad, maar we willen ook wel graag wat actie zien in dit blad. Of wordt dit soms weer zo'n suf verhaal?
Terwijl Oscar (boven) de hele zitbank probeert te markeren (een flinke klus kunnen wij wel stellen), zit Japekop (onder) achter een Libelle aan. Als u heel goed kijkt ziet u het vliegebeestje zelfs zitten, bovenop het middelste stuk eh..... beton.

Fijn dat u even deze foto wat groter heeft geplaatst mevrouw K., maar eerlijk gezegd zien wij de Libelle nog steeds niet zitten. Hoezo hebben wij een nieuwe bril nodig? U gaat toch niet brutaal worden, heh?


Zo zien wij onze Japekop natuurlijk het liefst, lekker achter de beestjes aan, veel plezier hebbend al miste hij de Libelle wel en ziet hij het vliegebeestje aan zijn neus voorbij gaan. Tja, erg snel is hij niet meer, onze Japie. Maar hij staat er wel onzettend mooi en fier bij....

Ja inderdaad, maar wij hadden liever gehad dat hij dat beest had gevangen. Ja, voor de nodige spanning en sensatie. Gebeurde er verder nog wat of blijft het hierbij?


Broer Charli zat een eindje verderop; hij doet liever helemaal geen moeite meer om wat dan ook te vangen. Tenminste, wij hebben hem dat al geen jaren meer zien doen.....

Wel een beetje een dooie diender die Charli, heh? Deed hij verder nog wat of zat hij daar maar te kijken? Zeker net gegeten en aan het uitbuiken? Weet u niet eens? Tjongejonge. Een beetje meer research zou toch wel handig zijn, mevrouw K.!Ondertussen hielden de Boez en Oscar zich met het centrum van de tuin bezig, dus daar waar de kruiden staan. Boezelmans steekt net zijn kop in de Lavas terwijl Os eerst nog wat in de rondte kijkt. Even later zou hij achter zijn vriendje aan gaan.

Oh, wel, dat is nog eens nieuws zeg! Zullen we het hierbij maar laten dan? Of krijgen we nog meer van die onzin?

Cera was gaan zonnen, want daar houdt zij van en dus moet je genieten van zo'n prachtige nazomer, vooral als je vindt dat je deze afgelopen zomer zon tekort bent gekomen, heh Cera? Natuurlijk houdt zij wel de jongens in de gaten, want die kunnen soms rare streken uithalen en dat is leuk om te zien.

Ja ja, maar krijgen we dat dan ook te zien? Nee? U had zeker een erg slechte dag, mevrouw K.! We hadden toch wel een beetje meer van u verwacht dan een opsomming van onbelangrijke feitjes...


Japekop ging nog even wat zooien tussen de Nepeta. Hij draaide daar in kringetjes rond en vermaalde af en toe een klein blaadje tussen zijn kiezen. Wij weten niet of hij het ook inslikte, want zijn kop verdween regelmatig tussen de planten.

Ja ja. En toen ging iedereen zeker naar huis? Tjongejonge. Wat een nep allemaal.


Tenslotte liet hij zich nog even gaan, dat wil zeggen dat hij een plas deed tussen de Nepeta.

Zo, nou is het wel genoeg mevrouw K.!
Nee, we breken deze waardeloze reportage nu bij deze af. Nog één belangrijke toevoeging? Nou, vooruit dan maar. Pfffff.


Japekoppie had dus gisteren zo'n goeie dag en dat wilden we graag aan u laten zien. Vandaag echter was het weer drie keer niks met hem. Hij is weliswaar wel een keer buiten geweest, maar qua eten en verdere activiteiten was het droevig met hem gesteld. Net hebben wij hem maar weer voedsel uit de tube (de pasta) gegeven omdat hij sinds vanochtend helemaal niets meer had gegeten en allerlei fantastische hapjes heeft afgeslagen, zelfs een paar kaassnoepjes bliefde hij niet. Wij kunnen echt geen chocola maken van zijn gedrag en onwel bevinden.....

Inderdaad een vervelend probleem mevrouw Katblad. Nee, we trekken alle commentaar van hierboven terug en hopen spoedig meer te vernemen over Japekop's wel en wee, we snappen dat u zich zorgen maakt over hem en dat dát op dit ogenblik de boventoon voert en u het meeste bezighoudt dus. Ja.......

3 opmerkingen:

ina zei

Ik begrijp wat u bedoeld, mevrouw K., als u zegt dat Japekop er niet ziek uitziet. Zijn vacht glanst prachtig en ook verder ziet hij er patent uit. Hij gaat het vast wel weer redden, 1 dag goed en 1 dag minder,om en om, dan komt hij er toch wel. En desnoods de tube ter hand nemen..

katja zei

Wat is dat trouwens voor pasta uit die tube? Vindt hij dat zo lekker dat hij het zo oplikt ?

Mevrouw Katblad zei

Nutri-plus Cat heet het. Er zit van alles in en meestal likt hij het van mijn vinger af maar soms heeft hij ook daar geen trek in... Het zit boordevol vitamines, mineralen, eiwitten etc., ook vocht.