Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 14 september 2011

Japekop is ziek....

Japekoppie, onze Verkenner A en Senior-verslaggever, heeft een flink geïrriteerde keel. Tot deze conclusie kwam onze dierenarts vanochtend.
Japekoppie heeft de laatste tijd veel last van hoestbuien en eet slecht; vandaar dat mevrouw Katblad besloot hem te laten onderzoeken.
Behalve dat de keel van onze reporter rood was, waren ook zijn amandelen opgezwollen.

Op de foto hiernaast ziet u Japekop, net thuisgekomen en nog enigszins timide, niet precies wetend wat aan te vangen.Tenslotte besloot Japekoppie toch maar een paar brokjes te eten.

Wat de oorzaak van zijn hoestbuien en opgezwollen amandelen is weten wij (nog) niet. Japekop heeft in ieder geval antibiotica gekregen en moet thuis nog een kuurtje volgen.
Verder heeft de dierenarts ons aangeraden een longfoto te laten maken en daarvoor moeten wij dus een afspraak gaan maken.
Wij houden u uiteraard op de hoogte van het verloop van Japekop's ziekte.

7 opmerkingen:

Inge zei

Ach lieve Japekop, wat naar dat je zo'n keelpijn hebt.
Ik hoop dat de kuur snel aanslaat en je je een stuk beter gaat voelen!
Ik hoop ook dat de longfoto schoon is.
Ik kom je van de week wel even lekker knuffelen.

Je grootste fan.

katja zei

Hè, wat rot voor Japekop, die keelpijn. En dat hoesten ook trouwens...hopelijk is het met de antibiotica snel over en is er verder niets aan de hand. Kan die foto dan wel bij de eigen dierenarts of moeten jullie verder weg?

ina zei

Ach nee toch, arme Japekoppie! Ik hoop dat de antibiotica snel aanslaat en dat je je weer snel beter zult voelen. Zeg maar tegen je mens dat je moeilijk harde brokjes kunt eten met zo'n zere keel en dat je nu wel recht hebt op extra porties zachtvoer. Ik zal wel even wat komen brengen voor je.

Anoniem zei

Beterschap Japekop. Maar amandelen, hebben die met je longen te maken? Heeft hij iets gehoord? Hopelijk is het niets. Houd je maar taai. Ik doe wel een kattenschietgebedje, misschien luistert er iemand.

de redactie zei

@inge, jacq en ina: hartelijk dank voor de heerlijke, zachte hapjes! Japekop heeft er al wat van gegeten....
@abigail: een korte toelichting: de dierenarts weet niet of aapje hoest door een geirriteerde keel of zijn keel is geïrriteerd door het hoesten. De amandelen zijn opgezwollen en dus is er waarschijnlijk een ontsteking ergens. Voor de zekerheid dus een foto van de longen en dat moet inderdaad (Katja!) in Leiderdorp.
Japekop is na zijn lekkere hapjes (van alles wat) direct weer naar bed gegaan; later op de avond zullen wij hem nog iets van het zachte lekkers aanbieden.

Leen zei

Laat je maar lekker verwennen, Japekoppie. En een beetje zielig doen kan nooit kwaad.

katja zei

Hoe is 't vandaag met Japekop z'n keel ?