Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 september 2011

Terug naar de Hoftuin...

Na de uitzetting van Oscar door Myo (zie eerder bericht), zijn Cera en Os op dezelfde middag nog even teruggekeerd naar de Hoftuin. Of dit nu was om Myo uit te dagen of omdat het zonnetje nog zo heerlijk in die tuin scheen weten wij niet, maar moedig was het wel van die twee!
Toevallig staan daar twee prachtige, nieuwe tuinstoelen, en Cera vond het een goede gelegenheid om deze zetels even uit te proberen. Mevrouw K. riep nog tegen haar dat ze niet haar nagels erin mocht zetten, maar dat was Cera helemaal niet van plan en bovendien maakt ze dat natuurlijk zelf wel uit.

Oscar zat dichtbij haar wat te klooien in een stukje zijtuin, zeg maar. Dit alles speelde zich uiteraard vlakbij de Poort af, want veiligheid gaat nog altijd voor alles, en als het effe kan moet je heel snel weer terug kunnen zijn op eigen grond, heh? Zo is het maar net; gevaar (in de vorm van een boze partijleider) kan in een klein hoekje zitten.
Wel, Oscar was zich daar heel goed van bewust en was dan ook erg op zijn hoede; na elk snuffeltje keek hij op en om of Myo nog niet naderde.Natuurlijk was Cera ook op haar hoede, maar dat spreekt vanzelf. Ze hield constant de gehele tuin in de gaten en hield haar oortjes gespitst.
Wel, Myo was toevallig helemaal nergens in de tuin te vinden, en ook Panda en Harremans waren afwezig.
De lol was er dus al gauw af en daarom gingen we maar weer terug naar de Katbladstraat om te kijken of daar nog iets te doen was.
Nou ja, iedereen weet toch dat daar ALTIJD wat te doen is? Daarom dus!

1 opmerking:

katja zei

"De lol was er dus al gauw af..." Zijn Os en Cera net zo sensatiebelust als Mevrouw Katblad dan ? Je zou toch denken dat Cera het lekker rustig vond zo zonder al die partijleden van Hof is Vol...