Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 september 2011

Onvrede en chantage

De Boez:
Kan ik je nog even spreken?
Ten eerste heb ik een klacht over het avondeten. Nee, niet het ontbijt want dat sla ik toch altijd over, maar die avondhap dus.
Ja, ik wilde graag zeggen dat ik die Gourmet effe helemaal zat ben. Die mousse inderdaad. Het komt me mijn neus uit en ik heb de anderen ook al horen mopperen. Je had het al gemerkt? Veel moeten weggooien zeker, heh? Misschien hebben ze in de fabriek dat voer wel veranderd. Ja, iets met de smaak gedaan of goedkoper vlees genomen. In elk geval is het niet meer te hakken. Wil je voor straks alsjeblieft een keer wat anders kopen? Ja, ik weet dat het regent maar daar kan jij toch wel tegen, niet? Nee, ik niet, maar ik heb meer haar dan jij en niet zo'n mooie, waterdichte jas. Ja? Doe je het? Nee, ik kan je niet garanderen dat ik dat andere spul wel ga eten, dat hangt ervan af. Kwaliteit en smaak ja.

Dan is er nog iets wat ik graag aan je kwijt wil. Luister je nog naar me?
Wel, je weet dat Oscar mijn aller, allerbeste vriendje is, heh? En dat ik veel van hem hou, heh? Maar toch zit ik er een beetje mee dat hij vaker in het Katblad staat dan ik. Nee, dat vind ik niet zo leuk en ik ben me af gaan vragen of je soms meer om hem geeft dan om mij.......
Ja, het is inderdaad waar dat hij een betere reporter is dan ik, en dat ik bovendien vaak op het hoge dak zit en dat jij daar niet goed bij kan. Heh?
Ja, het is ook wel weer waar dat ik altijd bij jou onder het dekbed mag kruipen, en hij niet. En dat ik snoepies van jou krijg ja. En stokjes ook inderdaad. Ja, je noemt mij ook best wel vaak Mijn Lief.....
Of ik dat allemaal wil inruilen voor meer stukkies over mij in het Katblad? Nee, ik geloof van niet, nee.....
Maar ga je nou dan nog even naar Albert Heijn? Sheba is goed ja, laten we dat in hemelsnaam maar weer eens proberen dan. Wel de paté heh? Nee, niet met van die stukjes erin..... Zo duur? Maar dat heb je toch zeker wel voor Mijn Lief over, toch? Ja, ik hou ook heel veel van jou.......

4 opmerkingen:

Hans zei

Ben jij niet een beetje te veel verwend, Boez!? Je hoeft geen antwoord te geven, dat antwoord weet ik al :)

de Boez zei

Verwend? Moi?
Hoe komt u erbij!

Anoniem zei

Geeft alle internationale aandacht voor zijn vriendje hem een beetje een eenzaam gevoel? Boez, je bent een pientere en mooie kater. Met de helderste kattenblik ooit. De witte hoek op je voorhoofd loopt over je kopje over naar je achterhoofd. Zo mooi. En dat heeft niemand anders. Zo is 't maar net. Jij windt je mens dus ook om alle vier je pootjes. Prima! Zo hoort het ook.

Leen zei

Boez, samen onder het dekbed met je mens, daar gaat niets boven. Laat Os maar lekker in de krant staan, jij hebt het grote lot getrokken.