Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 7 september 2011

Kroeg of Kippenhok?

Tot onze grote verbazing heeft Cera, na lange tijd van onthouding, weer eens een bezoek gebracht aan de Kroeg. Tenminste, dat denken wij want we zagen haar opeens op het garagedak aan de overkant van de straat, vlakbij het huis (links voor de kijkers) waar zij vroeger woonde (en waar nu Zoe dus woont). Ze stond klaar om naar beneden te springen, de fotograaf ging snel naar buiten om deze sprong vast te leggen maar was helaas te laat.....
Wij kunnen haar nog wel zien neerkomen op de container, horen deden wij dat ook, ze kwam namelijk neer met een grote BOINK!
 Het vermoeden is dus dat Cera naar de Kroeg was, maar het kan ook zijn dat zij het kippenhok achter het Zooiplein heeft bezocht; wij hebben onlangs namelijk vernomen dat het daar stikt van de muizen en wij kennen de belangstelling van onze Cera voor deze kleine knaagbeestjes.
Blijft nog steeds de vraag hoe zij daar achter heeft kunnen komen, immers zagen wij niet (samen met Oscar, tegenwoordig Verkenner A) een stuk prikkeldraad bovenaan het muurtje dat toegang biedt tot de tuinen achter de Kroeg? En hoorden wij laatst niet van een oplettende buurtbewoner dat Cera daar tijdens onze afwezigheid is gesignaleerd met haar vacht vastzittend in dat prikkeldraad? (Ja ja, wij hebben haar uiteraard direct gecontroleerd op wondjes, maar konden die niet ontdekken....)
Wel, het blijft dus een raadsel hoe Cera in het achtergelegen Kroeg- of Kippengebied heeft kunnen komen, waarom zij daar dan zo nodig heen wilde en wat zij daar heeft gedaan. In elk geval is zij weer veilig thuisgekomen en heeft ze er vannacht fijn, samen met de Boez en Japekoppie, voor gezorgd dat mevrouw Katblad zich in haar eigen bed niet meer kon wenden of keren. Daaruit kunnen wij weer afleiden dat alleen mevrouw T. Troy zich niets aantrok van de storm; zij had tenminste in haar eentje alle ruimte op het logeerbed.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Als u nou nog een pak van 3 liter koopt grote kans dat Cera niet naar de kroeg gaat. Als dat maar niet de Catatonic Catoholics Canonymous wordt...
Eng dat prikkeldraad.

Anoniem zei

Als ik dat diploma eens wat nader bekijk staat de tweede rij vakken met cijfers en de namen van J'koppie en T. Troy een ietsie niet daar waar het moet. Lalalala. Vinooo.

de redactie zei

Heh?
Wij zien echt niet wat u bedoelt!
Ligt het misschien aan ander soort scherm?
Verklaar u nader svp!

ina zei

Bedoelt mevrouw A. misschien de zinsnede "zoon van Japie"? Is het haar niet bekend dat Japekops vader Japie heette?

Anoniem zei

@Ina: nee, ik ken inderdaad geen Japie al moet ik dat wel gelezen hebben ooit. Nee, ik wou een- wellicht flauw-grapje maken over de wat zwalkende manier waarop de tweede rij vakken met cijfers eropstaan (nou schrijf ik verdikkie toch over dat schitterend uitgedachte en uitgevoerde diploma!Ik ben mezelf ontrouw!). Het gaat hier dus niet om een serieuze mening dus hou die Hollandse tomaten nou maar in de mand. Mijn haar is al rood genoeg.

de redactie zei

Wij horen graag wanneer er iets "gek" of afwijkend uitziet! Bij ons staan de rijtjes recht. Misschien dat de resolutie van uw scherm er iets mee te maken heeft? Wij kregen inderdaad nog een "klacht" over het zwalken van rij twee (2). We zullen proberen uit te vinden hoe dit kon gebeuren.....

Anoniem zei

Bij mij is het geen klacht, hoor. Ik speelde in op de 3 liter witte wijn.

katja zei

Bij mij staat alles gewoon recht hoor !

katja zei

O, pardon, iets te snel gereageerd (omdat me vanmiddag niets raars was opgevallen). Maar bij nader inzien zie ik toch ook dat het tweede rijtje niet helemaal recht onder elkaar staat bij mij. Maar ja, dat is waarschijnlijk die stomme 'Blogger/Blogspot', daar kan je echt geen pijl op trekken hoe de lay-out er uit gaat zien, zelfs niet als je de voorbeeldfunctie gebruikt.