Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 16 september 2011

Slecht nieuws.....

Vandaag zijn wij met Japekoppie naar de dierenkliniek geweest voor het maken van een longfoto.
Eerst werd zijn keel nog even bekeken en er werd naar zijn hartje geluisterd. Zijn keeltje was al een stuk minder rood dan eergisteren en de amandelen waren minder groot, doch bij het beluisteren bleek zijn (bonkend) hartje niet zo goed te functioneren....
Japekoppie had overigens geen koorts.
Nadat hij was onderzocht zocht hij bescherming in de armen van mevrouw Katblad (zie foto).

En vervolgens moest mevrouw K. haar Verkenner A meegeven aan de dame die de longfoto's ging maken. Japekoppie had er duidelijk geen zin in maar hij had geen keuze. Mevrouw K. trouwens ook niet. Wat moet dat moet, heh?

Het maken van de foto's duurde ongeveer een kwartier.

En toen kwam het slechte nieuws.

U kunt op de foto hiernaast zien dat 1 longetje van Japekoppie zich niet met lucht vult (op de foto wit dus).
Verder heeft Japekoppie een vergroot hartje en het is wat onregelmatig van vorm.
De dierenarts heeft geen diagnose kunnen stellen, daarvoor moet nu eerst een echo worden gemaakt. Wij kunnen daartoe pas maandagmiddag in een kliniek in Noordwijkerhout terecht.
Zeker is in elk geval dat Japekoppie een zeer ernstig probleem heeft. Gelukkig heeft hij het verder niet echt benauwd, maar we snappen nu wel waardoor hij het de laatste tijd het niet meer kon opbrengen zijn rondes te lopen....
Thuisgekomen heeft onze Verkenner A luid spinnend nog een beetje Sheba gegeten, daarna heeft hij wat rondgedribbeld en kon hij niet besluiten of hij nu even naar buiten zou gaan of niet; tenslotte is hij toch maar naar bed gegaan.
Wij houden u uiteraard op de hoogte van Japekoppie's situatie.
(Met dank aan Marit voor het maken van de foto's.)

17 opmerkingen:

katja zei

.....(heb even wat erg lelijke woorden weer weg gehaald, maar andere woorden drukken niet goed uit wat ik voelde toen ik dit bericht las).
Wat een ontzettend klotenieuws is dit zeg. Arme Japekop en arme Annemarie. Hopelijk vinden ze in Noordwijkerhout uit waar het aan ligt en is het goed te behandelen...
Lieve Japekoppie en Annemarie, heel veel sterkte gewenst !

ina zei

O wat vreselijk! Japekoppie toch! We hopen op een goede uitslag van de echo. Laat je maar lekker verwennen tot het zover is.

Hans zei

Ai, dat is zeker slecht nieuws. Japekoppie is toch nog veel te jong voor dit soort kwaaltjes, die mijn Zwarte Koos ook had. Allen heb ik nooit geweten hoe oud zij was.

Wilma zei

Oh nee, wat erg! Hopelijk gaat het toch nog meevallen en kunnen ze met medicijnen wat uitrichten. Heel veel sterkte Japie en mevrouw Katblad. Hier draaien de duimen en pootjes op volle toeren.

Anoniem zei

Ik voel met u mee. Maar de diagnose is nog niet gesteld. Heeft de arts gezegd wat het zou kunnen zijn, zijn er behandelingsmogelijkheden. Het is een goed iets (dat lang niet iedere dierenarts onmiddellijk doet onbegrijpelijk genoeg) dat Jaapje een echo moet laten maken en dan al zo snel. Indien u dat kunt zou ik erbij blijven om het mannetje gerust te stellen door uw aanwezigheid en stem. Goed voor zijn gemoedsrust (en hart! En dat is uiteraard zeker niet zgn. grappig bedoeld). En een gestresst wezen ademt oppervlakkiger en dat heeft hij zeker niet nodig. Maar dat is aan u natuurlijk. Ga niet in de put zitten of zwarte scenario's bedenken (geen angst want dat voelen de katten ook en u verpest uw weekeinde zonder iets te kunnen doen verder). Knuffelt u hem ook uit mijn naam? Ga iets leuks doen wat u afleidt. Een goed weekend gewenst!

mw. Katblad zei

Ja, we houden de moed erin en natuurlijk zijn we bij de echo aanwezig, net als die van zijn maag 5 jaar geleden.
Dank u allemaal voor uw lieve woorden en medeleven!

Annemieke zei

Arme Japekop en arme Annemarie! Die long ziet er inderdaad niet goed uit - mogelijk heeft het vergrote hart trouwens wel te maken met de niet goed functionerende long. Hopelijk is er iets aan te doen. Succes met wachten dit weekend en verwen JK maar extra.

Gerda zei

Heel veel sterkte mevrouw Katblad en Japekoppie. Hopelijk komt de uitslag spoedig en kan er daarna een behandeling gestart worden.

Leen zei

Ik schrik van die longfoto! Arme jongen toch.

Marjon zei

Wat naar voor JK en voor Mw. Katblad! We leven hier allemaal met jullie mee! Goed inderdaad dat Japekoppie het niet echt benauwd heeft, dat geeft ook weer hoop op een goede afloop. Maar ja, we kunnen nu alleen maar speculeren over wat er aan de hand kan zijn, en moeten toch wachten tot de echo gemaakt is. Sterkte voor jullie allemaal!
Angelo en Marjon

Anoniem zei

Niemand weet precies wat de foto betekent dus laten we geen onnodige paniek zaaien. Anders zou er geen echo nodig zijn. (Op een echo zie je veel meer dan mogelijk is op een foto). Er is iets. Ja. Maar wat en welke behandelingen mogelijk zijn, dat komt later. Ik heb een echo van mijn schildklier gezien. Om je dood te schrikken want er zitten drie dingen die er niet in horen. Maar: niet onbehandelbaar. En cool me (iedereen mag ziek zijn, behalve ik) heb de radioloog toch nog even extra gebeld. Hij stelde me weer gerust. Geen paniek dus.

Sandra, Snork & Doezel zei

och jeetje, dat zijn echt geen leuke berichten. Sterkte !!!!

Mevrouw Katblad zei

@Abigail: Met alle respect, maar mevrouw katblad (ik dus) kent haar haarfabrieken heel goed, heeft al heel wat meegemaakt met hen en maakt nooit paniek. Maar ze ziet en voelt ook heel goed wanneer (vooral door gedragsveranderingen) er iets goed mis is met één van haar poezen. Ongerustheid hoort daarbij. Van paniek is geen sprake. En soms gebeuren er dingen die je niet onder controle hebt en is het afwachten. Dat is gewoon erg spannend.Zoals nu dus.
Het hoort erbij. Een dier dat niet kan vertellen hoeveel pijn het heeft of wat het mankeert.
U kunt dat wel. Ik ook. Ga ik niet over vertellen in het Katblad.....

Anoniem zei

Mevrouw K., ik ben eigenlijk toch nog verbaasd om voor de zoveelste maal helaas te moeten constateren dat u mij kennelijk graag negatief beziet en wilt uitleggen. En vervolgens dat graag naar buiten gooit. Dat is uw probleem. Niet hoe ik in de wereld sta.
Mijn reactie was overigens niet voor u bedoeld. Maar ik kan met de beste wil van wereld positief ingesteld als ik in deze wereld sta en met de voeten op de grond niet inzien hoe u een redelijk normale en vanuit een positieve houding bedoelde reactie mijnerzijds wederom uitlegt alsof ik degene ben die negatief met de wolven in het bos meehuilt. Begrijpend lezen is kennelijk ook een vak. Ik wens Japekop beterschap nogmaals en neem afscheid van dit gremium. Tijdverspilling.

Anoniem zei

Wat mij zo frappant lijkt is dat u met uw beweerde liefde voor katten de twee zwaksten nou niet bepaald liefdevol heeft bejegend in woorden. Maar uiteraard weet niemand opeens wat er wordt bedoeld. Er werd zelfs een kat beschuldigd van poging tot moord (het in de gracht meppen van andere katten, alleen een zot zegt zoiets). Over de ander werd niet minder negatief bericht. En de claque klapt en joelt want denkt zelf net zo of durft niets te schrijven/doen. Liefde voor dieren en dan nog de allerzwaksten? Denk het niet. Opera om zelf in de belangstelling te staan. Inferieur. Maar ik denk niet dat u het lef heeft om dit af te drukken. U probeert liever een ander publiekelijk aan te vallen. Een bedenkelijke karaktertrek. Ik sta hier verder boven. Oh, duur betekent niet betere kwaliteit. Goedkoop ook niet. Maar dat heeft allemaal met moraal te maken. Succes ermee. Want waar dit op slaat zult u ook wel niet willen begrijpen.

mw. Katblad zei

Nee, ik begrijp u inderdaad af en toe helemaal niet, maar u mij ook niet, blijkt nu weer.
Deze aanval van u is zeer ongenuanceerd en kwetsend, niet alleen voor mij maar ook voor een hoop lezers van het Katblad. Uw opera. Perfect getimed overigens, hartelijk dank. En daar laat ik het bij.

Anoniem zei

Lieve Japekop, hoop dat het meevalt. Beterschap!