Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 10 september 2011

Niet kinderachtig

Door de veelvuldige regenval deze afgelopen zomer, hebben de plantjes in de Kruidentuin lekker kunnen groeien. De munt en oregano hebben echter in hun enthousiasme de thijm verdrongen; deze is gereduceerd tot nog slechts een paar zielige takjes door gebrek aan zon en teveel aan water, en dat vindt mevrouw K. erg jammer want zij houdt van verse thijm in haar soepen of sauzen......
Maar goed, we waren naar de Kruidentuin gegaan om haarfabrieken te zien, en daar zat er zowaar één! We zagen niet zo gauw wie het was, en daarom moest er ingezoemd worden.
Het probleem bij inzoemen echter is (vooral bij kattenfotografie) dat je onderwerp zomaar kan besluiten om tussen de planten weg te kruipen en zo uit beeld te verdwijnen. En als ze dan ook nog besluiten om lekker niet meer tevoorschijn te komen, kom jij met lege handen thuis!

Maar Luna (want zij was het) deed gelukkig niet zo kinderachtig. Nee, zij was er bij gaan zitten en po(e)seerde zelfs voor ons, al deed ze dat niet van harte. Nee, zij had meer belangstelling voor de twee reporters (Boez en Os) die wij bij ons hadden en waarschijnlijk had zij speciaal voor hen haar boze blik uit de kast getrokken.
Hoewel, zagen wij Luna ooit al eens vriendelijk kijken?
We waren in elk geval blij dat we Luna weer eens voor de lens hadden kunnen krijgen, en zo te zien maakt zij het goed.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Haar ken ik nog niet. Wat een prachtige ogen. En wat een tante Betje. Daar moet je geen mot mee krijgen, zogezegd. Waarom wordt zij nou boos als de liefste haarfabriekjes er zijn? Wat een mooi kattenportret. In Amsterdam is het katten prentenkabinet. Daar zouden een paar foto's van deze Leidenaars niet misstaan. (Leienaars? Leuk accent maar fonetisch onmogelijk).

Anoniem zei

A mustread:
http://www.randomhouse.com/features/nortonthecat/

Als u ook klikt op Share your story valt er heel wat te lachen. Er is een Norton trilogie heb ik gezien. Probeer de US versie te pakken te krijgen, dan krijg je geen vertalingsblues althans ik niet.

Hans zei

Fa,

Luna had natuurlijk gehoord dat Os gediplomeerd is.Jal(p)oezie troef!