Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 29 september 2011

Met een dikke pens kom je nergens

Tokkie Troy:
Ja, ondanks mijn gevorderde leeftijd ga ik nog graag zo af en toe op jacht. Ik weet van te voren nooit waarop ik precies ga jagen, maar dat is niet zo belangrijk; het regelt zich helemaal vanzelf, als je er maar een beetje moeite voor doet. Ja, het is een kwestie van goed kijken, blijven opletten en in conditie blijven uiteraard, want met een dikke pens komt je nergens en verlies je aan snelheid. Vandaar dat ik slank en lenig ben, inderdaad. Maar tegenwoordig zit het me ook wel mee (moet ik eerlijk toegeven), want ik eet me te pletter en kom nauwelijks meer wat aan.
Wel, ik zag net iets bewegen tussen de Nepeta en daar concentreer ik me nu dus op.
Ja, zo zie ik het nog beter. Maar ik geloof dat ik me heb vergist en dat deze prooi minder interessant is dan ik aanvankelijk dacht. Verkeerde inschatting inderdaad, dat kan gebeuren heh?
Nee, het was niet jagerswaardig, deze prooi. Een steekbeest ja, en die vang ik liever niet want dat kan heel vervelende gevolgen hebben. Zullen we een eindje verderop gaan?


Wel, ik geloof dat ik niet veel geluk heb vandaag. Nee, dit hele perk heb ik doorzocht maar helaas, niets van mijn gading kunnen vinden. Ja, luchtjes en geuren zat, maar daar was ik niet op uit.
Nee, het zit me niet mee vandaag en ik denk dat ik nu maar weer naar u toekom.
Wel mevrouw Katblad, ik denk dat ik klaar ben met jagen. Nee, een echt succes is het niet geweest maar het kan niet elke dag feest zijn, heh? Nee, ook niet elke week inderdaad. Afijn, ik heb mijn best gedaan en bovendien ben ik dat drukke verkeer helemaal zat. Ja, een hoop lawaai van al die wielhuizen over de Gevaarlijke Weg, en daar kan ik steeds slechter tegen.
Daarom stel ik ook voor dat we weer teruggaan naar de redactie, als u het daar tenminste mee eens bent. Had u eigenlijk het Poezenloket wel dichtgedaan voor we vertrokken? Nee? Laten we dan maar opschieten, heh? Doen we wie het eerste thuis is?

1 opmerking:

katja zei

Ik vind Tokkie Troy er zo aandoenlijk uit zien op de laaste foto, net of je kan zien dat ze Katzheimer heeft. Zo'n beetje 'verloren' blik... Maar wel goed dat ze nog zo lekker actief is !