Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 25 september 2011

Kort nieuws

Gistermiddag hoorden wij een hoop gekrijs en zagen hoe Zwarte Gijs ons modelletje Cera aan het pesten was. Cera gilde van angst, Gijs gromde vervaarlijk naar haar.
Mevrouw K. was niet de enige die dat hoorde, ook mevrouw Troy had haar oren op stokjes gezet en zag dat haar huisgenote in de problemen was. Onze oude dame (die soms dus ook wel eens geen last van haar Katzheimer heeft - of juist wel?) bedacht zich geen ogenblik, maakte haar staart dik en vloog de veel jongere en sterkere Gijs aan om Cera te ontzetten.
Zwarte Gijs wist niet wat hem overkwam en dook van schrik onder een wielhuis weg. Cera was ondertussen gevlucht naar de redactie. Mevrouw Troy keek nog even dreigend onder het wielhuis naar hoe de zwarte pestkop daar inelkaar gedoken zat, en keerde toen eveneens terug naar de redactie. Daar deed zij, toen mevrouw Katblad haar uitbundig prees, alsof het allemaal niets te betekenen had gehad.

3 opmerkingen:

ina zei

Mevrouw Troy, gefeliciteerd met uw strakke actie!

Annemieke zei

Mw Troy is een held!

katja zei

Of het nou door haar Katzheimer komt of niet, mevrouw Troy is de dapperste van de hele redactie !