Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 9 september 2011

Norton, de Scottish Fold

Onze haarfabrieken hebben een paar dagen regenverlof opgenomen, komen niet in actie en liggen voornamelijk op bed.....
Vandaar dat wij maar weer eens aandacht besteden aan de boekenkast van mevrouw Katblad!

Deze keer hebben wij het boekje gepakt dat mevrouw K. nog niet zolang geleden cadeau kreeg en tijdens haar retraite heeft gelezen. Wel mevrouw K., beviel het boekje u?

DE KAT DIE NAAR PARIJS GING door Peter Gethers

De schrijver krijgt op een dag een katje cadeau van zijn vriendin, het is een "Scottish Fold" met (bijbehorende) dubbelgevouwen oortjes. En dat terwijl de man een kattenhater is! Tenminste, dat dacht hij, want het blijkt liefde op het eerste gezicht te zijn.....
Hij noemt de kat Norton en komt erachter dat het beestje hem graag volgt als hij de straat op gaat en boodschappen gaat doen. Norton blijkt een heel bijzondere kat. Vriendinnen van de schrijver komen en gaan, maar zijn kat en hij zijn onafscheidelijk; tenslotte neemt hij Norton zelfs mee op zijn reizen.

Een heerlijk boek, de man schrijft met veel gevoel, het leest makkelijk weg. Tijdens het lezen van dit boekje moest mevrouw K. vaak hardop lachen, maar soms ook een traantje wegpinken.
Een aanrader dus! (En gelukkig staat deel 2 ook in onze kast.....)

1 opmerking:

Anoniem zei

Op naar de boekhandel.