Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 5 september 2011

Oscar's eindexamen (deel 2)

Wat vooraf ging: Os doet examen voor het diploma Verkenner A, maar de examencommissie heeft het examen onderbroken omdat zij werd afgeleid. Is Os nu in de war of houdt hij zijn kop erbij?
Oscar overtrof al onze verwachtingen! Hij begroette Sonny vriendelijk, en daar had Sonny Boy niet van terug, haalde het dus ook niet in zijn kop om een partijtje moeilijk te gaan lopen doen.
Nee, Sonny begreep dat hier serieuze zaken bezig waren en toonde gelukkig de nodige respect.
En Os? Hij was niet afgehaakt maar had juist bewezen over veel improvisatietalent te beschikken! Voor het onderdeel "Problemen Oplossen" gaven wij hem daarom een welverdiende 10 (tien)!

Wij gingen door met het examen en liepen nu de Katbladstraat in. Natuurlijk werden wij gevolgd door Sonny Boy (Gizmo was nog steeds bij het Gevaarlijke Water aan het zooien), en Oscar keek daarom regelmatig even om om Sonny goed in de gaten te houden.
Voor het vak "Controleren van Achtervolger" kreeg Os een mooie 7 (zeven).

Het was de bedoeling dat wij naar het Zooiplein zouden gaan, maar Os was helaas te ver vooruit gelopen, zag Cera aan komen huppelen en maakte de vergissing haar te willen begroeten. Zo kwam het dus dat hij te ver doorliep, en dat leverde hem (potverdrie inderdaad) de tweede onvoldoende op. Ja, want voor het onderdeel "Voorgeschreven Route Aanhouden" konden wij hem namelijk en helaas slechts een 5 (vijf geven)....
Nee, het zag er nu niet zo best uit voor Os, want met een 4 en een 5 op je lijst kun je niet slagen voor het examen Verkennen A.
Als nu alles verder goed zou blijven gaan, kon hij misschien nog een extra onderdeel doen om die 4 (Kruidentuincontrole) weg te schrappen, maar met het vak VRA (Voorgeschreven Route Aanhouden) kon dat wegstrepen niet, want dat is namelijk een verplicht onderdeel.
We gingen maar gauw door....

De deksel was van de zandbak af, maar Oscar bleef netjes op de rand en liet zich niet verleiden tot eh......., u weet wel. Goed zo Os!

De fotograaf probeerde trouwens nog het deksel terug op de zandbak te klappen, maar die bleek te zwaar om te tillen.


Cera (vorig jaar zelf met prachtige cijfers Verkenner A geworden) maakte ons erop attent dat het hoog tijd voor een pauze was, en ging bovenop de glijbaan liggen dommelen.


Oscar ging aan de voet van de glijbaan liggen, maar niet om te dommelen, wel om even goed en lekker te gapen. Ja, zo'n examen is best zwaar en dus vermoeiend, heh Os?
Neem maar even lekker de tijd om bij te komen, dan gaan we straks weer een beetje meer ontspannen verder......

Tijdens de pauze scharrelde Sonny een beetje rond over het plein. Hij snapte niet zo goed waar wij nu mee bezig waren maar dat is logisch natuurlijk. Belangrijker was dat hij Oscar met rust liet en zo'n beetje zijn eigen gang ging, en ook Cera niet lastig viel.

Cera vindt namelijk al snel dat ze wordt lastiggevallen, gaat dan schelden en dat zou de Os weer onrustig kunnen maken.
Ze hield in elk geval Sonny heel goed in de gaten maar bleef verder erg rustig.
Os ging verder met zijn Zooiplein-controle. Er zat iets in de klimop, tenminste, dat gaf hij aan.
Wel, de examinator was natuurlijk erg nieuwsgierig naar wat dat dan wel kon wezen, en kwam dichterbij om het te bekijken.

Aha! Prikkeldraad in de klimop, de wijnrank en de roos! Wel, dan mochten wij Wamy wel waarschuwen daarvoor, en Cera moest ook maar niet meer proberen om via dit muurtje omhoog te klimmen, heh?
Goed opgemerkt Oscar!
Ja, wij wisten uiteraard al dat Os altijd elke verandering opmerkt, zo ook soortgenoten snel in de smiezen heeft al zitten ze nog zo goed verstopt, en dus gaven wij hem voor "Opmerkzaamheid Bijzondere Dingen" een 9 (negen).
De rest van het Plein inspecteerde hij vluchtig, dus kreeg hij voor "Zooipleincontrole" een 6 (zesje).


Wel, we gingen nu dus alleen nog naar de Hoftuin voor het laatste onderdeel: Hoftuininspectie.
Zou Oscar daar nog wat extra punten kunnen behalen? Of maakte hij misschien nog een foutje? Ja, ook wij houden ons hart vast en willen het NU weten! Doch, ook wij moeten rustig wachten op deel 3 van dit verhaal!

3 opmerkingen:

ina zei

Nou!! Haalt hij het nou of niet?

de redactie zei

Ja, dat wachten valt niet mee, maar misschien heeft u nog ergens een pilletje ter kalmering?

Anoniem zei

Welke onverlaat heeft prikkeldraad gespannen? Heeft iemand een grote tuinschaar? Wat goed van Os dat hij dat zag!