Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 13 september 2011

Kleine, lieve schooier!

Buiten is het foute boel. Grote takken breken af en komen neer op wielhuizen (ploink) en de straat (plof), plantenpotten kiepen om en gaan aan de rol (of breken), zo nu en dan klinkt het geluid van brekend glas, stukken papier of plastic rollen van zuid naar noord (ongeveer dus, heh?) en blijven onderweg steken achter paaltjes of tussen de poten van picknicktafels, om daarna hun weg weer te vervolgen.
Ja, het gaat flink te keer in de Katbladstraat en daarom heeft Os besloten beschutting te zoeken en een dutje te doen bij ons op de bank.Het ziet ernaar uit dat Os voorlopig nog niet wakker gaat worden. Af en toe trillen zijn snorharen en bewegen zijn oortjes, dan weer zucht hij, rekt hij even een pootje uit (om die meteen weer daarna te ontspannen) of verlegt hij zijn staart. We kunnen ons niet beheersen en aaien even over dat lieve, zachte buikje. Os kreunt, maar slaapt natuurlijk wel gewoon door. De kleine schooier!

7 opmerkingen:

katja zei

Ooooh, wat een lekker buikie ! Zo ligt Faffie helaas nooit :-(

Inge zei

Wat een lieve foto's!

Hans zei

Oepf, wat ligt die te genieten!

Leen zei

Ik denk dat mevrouw K een nieuwe bril nodig heeft. We kunnen veel (lovends) over de Os zeggen, maar dat hij klein is?

Tijd voor een kleine interventie om die almaar uitdijende buikmassa te bedwingen.

Jacq. zei

Om op te vreten zo lief!

Abigail zei

Ach mannetje toch.

Abigail zei

Laat ze maar praten over je buikje. Mijn Sam (rip 2008) was ook altijd zgn. te dik. Al toen hij uit het asiel kwam. Niet dus. Een andere bleek een dubbele vacht (?) te hebben. Iedere kat is weer anders gebouwd. (Ik moet een slapende kater toch verdedigen)

Maar nu iets anders, schrandere slapende showbink: als nieuwbakken Verkenner A ben je nu wel betrapt, he? Of was dit na het werk. Ik word ook een dagje ouder.